Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Kindercentrum de Ster

Stageplaats Kinderdagcentrum de Ster, 24 uur, Vleuten

Ben jij enthousiast, leergierig, actief en werk je graag met kinderen?! Solliciteer dan voor het schooljaar 2019-2020.

De stageplek

Reinaerde kinderdagcentrum (KDC) De Ster biedt dagbesteding aan kinderen tussen de 3 en 18 jaar oud. Wij zijn een kinderdagcentrum voor kinderen met een verstandelijke en een meervoudige beperking. Wij zijn gevestigd binnen een brede school, de Weide Wereld, op Teunisbloemlaan 46 in Vleuten. KDC De Ster heeft een brede diversiteit aan cliënten, er zijn groepen waar moeilijk verstaanbaar gedrag voorkomt en er zijn groepen voor kinderen met een ernstig meervoudige beperking. Wij vragen van al onze collega’s en stagiaires zich breed te oriënteren op deze doelgroepen. Binnen KDC De Ster werken wij met de methodes LACCS en Plancius. Wij kijken op maat naar de verschillende kinderen binnen het kinderdagcentrum. Voor stagiaires is dit ook een belangrijke uitdaging.

Stage lopen bij Reinaerde

Als stagiaire bij Reinaerde draag je bij aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van de cliënt. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijk hulpvraag waarin jij hen ondersteunt en begeleidt. Je zorgt op de groep voor een prettige en veilige sfeer, waarin de cliënten zich kunnen ontwikkelen. Het doel van de ondersteuning is de zelfredzaamheid van de cliënt vergroten. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogd. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door je collega's en de cliënten en hun verwanten. Je bent in staat om cliënten met een uiteenlopende intensieve zorgvraag te begeleiden samen met je collega’s.

Wat vragen wij

- Je volgt een zorg gerichte opleiding op MBO of HBO niveau, leerjaar 3 of 4. (verpleegkunde, SPH, MMZ, Pedagogiek);
- Je loopt minimaal 24 uur in de week stage;
- Je hebt een praktijkovereenkomst vanuit school met daarop de stageperiode en het aantal stage-uren;
- We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces;
- Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback;
- Je hebt een open en respectvolle werkhouding, je bent sociaal vaardig en je hebt gevoel voor humor;
- Je staat stevig in je schoenen, bent daadkrachtig, stressbestendig, klantvriendelijk, open in communicatie en geduldig;
- Je kan kinderen met moeilijk verstaanbaar gedrag ondersteuning bieden; 
- Je bent inzetbaar op de maandag t/m vrijdag tussen 08:30 – 17:30 uur.

Wij bieden

Een hele leuke en leerzame stageplek. En als je meer dan 150 uur stage loopt kom je in aanmerking voor  een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg (De hoogte van de stagevergoeding bedraagt
€ 310,- bruto per maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week, inclusief onkostenvergoeding waaronder mede de reiskosten woon/werkverkeer en de telefoonkosten worden verstaan. Voor stages van minder dan 36 uur per week geldt de vergoeding naar rato). We bieden je een SBB erkende stageplaats, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen. Daarnaast word je begeleid door een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde stagebegeleider.

Wanneer je interesse hebt in een stage binnen KDC De Ster, dan kun je je sollicitatiebrief sturen naar Mirjam van der Zijden: mvdzijden@reinaerde.nl. Mirjam neemt daarna contact met je op.

Heb je nog vragen?

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Mirjam van der Zijden, nummer KDC De Ster is: 030-2479930