Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Dennendal

Ben jij de begeleider die Jan zoekt?

Ben jij de begeleider die Jan zoekt?

Ben jij rustig, sta je stevig in je schoenen, ben je actief en vind je het leuk om één op één met mij samen te werken? Dan ben ik op zoek naar jou!

Je begint je werkdag om 7:30 en loopt even langs de nachtzorg om te horen hoe de nacht is geweest. Je hebt de tijd om even rustig binnen te komen en de overdracht van de avond ervoor te lezen. Rond een uur of 8 klop je aan bij Jan, wenst hem een goede morgen en wacht even rustig totdat je een teken van leven ziet. Hierna geef je aan dat je zijn medicatie bij je hebt. Soms zit je cliënt meteen rechtop en soms is hij nog niet helemaal wakker. Jij snapt dit wel en neemt hier rustig de tijd voor. Als de cliënt na een tijdje uit bed komt, is het voor hem belangrijk om te weten wie er die dag de late dienst heeft en of er wel of geen bezoek komt. Overzicht en duidelijkheid zijn voor hem heel belangrijk! Na het ochtendritueel dek je samen de tafel en jullie gaan ontbijten. Soms gaat een boterham met kaas er prima in, soms lukt het om wat voor reden dan ook niet en vliegt de boterham door de lucht. Jij weet dat Jan zich moeilijk kan uiten, aangezien hij niet kan praten en jullie sluiten het ontbijt toch op een positieve manier af.

Hierna fiets je met Jan op de tandem naar de dagbestedingslocatie elders op het terrein. Ook hier verloopt de dag volgens een vaste structuur. De cliënt werkt met pictogrammen en volgens de TEACH-methode. Intensieve buitenactiviteiten zoals houthakken en krantjes rondbrengen wissel je af met binnenwerken. Hierbij moet je denken aan puzzelen, werken met constructiematerialen, productiewerk, etc. Belangrijk in je werk met Jan is, dat je rustig de tijd neemt om hem te leren kennen. Inschatten van gemoedstoestand is zeer belangrijk. Uitdaging aanbieden op momenten dat hij het aankan, ‘aan de hand nemen’ als het even wat minder gaat. Bij mooi weer ga je heerlijk met hem fietsen door de bossen, waar hij zichtbaar van geniet!

Als je de late dienst hebt met Jan cliënt, werk je in een 1 op 1 situatie, aangezien hij een eigen appartement heeft. Jan heeft de tijd om bij te komen op zijn kamer van de intensieve dag op dagbesteding. Hierna heb je de tijd om heerlijk met hem te fietsen op de tandem of een flinke wandeling te maken. De ene keer een eind in de directe omgeving, de andere keer om ergens even een boodschapje te doen.  ’s Avonds bereid je samen met hem het avondeten. De cliënt vindt dit leuk om te doen en probeert af en toe uit de pannen te snoepen. Jij kan dit spelletje met hem spelen, maar bent ook in staat om hier grenzen in aan te geven en de confrontatie aan te gaan als dit nodig is! De rest van de avond vult zich met activiteiten in en rond de woning en wordt altijd afgesloten met zijn kaasblokje, waar Jan intens van geniet. Je sluit de dag af als hij naar bed gaat, waarnaar je nog even de tijd hebt om het een en ander klaar te leggen voor je collega die de ochtenddienst heeft.   

Wij zijn op zoek naar begeleiders B, alle uren zijn bespreekbaar en er is veel mogelijk in overleg. Je komt in Schaal 35 volgens de cao gehandicaptenzorg en Reinaerde heeft goede arbeidsvoorwaarden.

Voor vragen neem contact op met Thomas de Jeeger. TJeeger@reinaerde.nl Telefoonnummer 0630046697.