Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde

Zwaluw zoekt enthousiaste begeleider B!

Begeleider B, vanaf 24 uur, de Zwaluw, Houten

Ben jij die enthousiaste begeleider die met hart en hoofd, dagelijks bij wil dragen aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van mensen met een beperking? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw werk
Als begeleider B begeleidt je volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Je biedt zorg- en dienstverlening aan cliënten,
inclusief het werken volgens de samenwerkingsafspraken in het ondersteuningsplan. Je ondersteunt de cliënten en zorgt voor een veilig, ontspannen en warm leefklimaat. Je werkt nauw samen met de (wettelijk) vertegenwoordiger van de cliënt en je directe collega's. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het team. Je voert teamgedelegeerde taken uit. Je werkt volgens een wisselend rooster.

De werkplek
De Zwaluw is een woonlocatie in Houten voor volwassenen met een matig tot licht verstandelijke beperking. De hoofdlocatie van de Zwaluw bestaat uit zes eengezinswoningen op rij. Hier wonen elf cliënten, verdeelt over twee groepen. Elke cliënt heeft een eigen zit- en slaapkamer. Er kan gebruik gemaakt worden van twee grote groepsruimtes waar gezamenlijke activiteiten plaatsvinden zoals met elkaar eten en koffie drinken. Het contact met de buurt is belangrijk voor de cliënten, medewerkers en de positie van de locatie in de wijk. Wij stimuleren cliënten in het deelnemen aan activiteiten in de wijk en gemeente. De methodiek waar op de hoofdlocatie mee gewerkt wordt, BAAS (Bewust Aanwezig en Actief in de Samenleving) sluit hierop aan en staat centraal in de begeleiding van cliënten.

In de buitenring wonen dertien cliënten met een licht verstandelijke beperking zelfstandig in een eigen appartement. De cliënten in de buitenring hebben op vaste momenten begeleiding in hun appartement. De methodiek Krachtig en Zelfbewust staat centraal in de begeleiding van de cliënten van de buitenring en is gericht op de kwaliteiten van cliënten en het ontwikkelen van mogelijkheden. De Zwaluw biedt aan alle cliënten 24-uurs begeleiding met slaapwacht.

Op de locatie is ook een actieve cliëntenraad aanwezig die over diverse locatiegebonden zaken meedenkt en meebeslist.   


Jouw kwaliteiten
-     Je hebt een afgeronde relevante MBO-opleiding (minimaal niveau 3).

-     Je werkt volgens de individuele ondersteuningsplannen/samenwerkings- afspraken van cliënten.
-     Je bent in staat om zowel zelfstandig als in een team te werken.
-     Je bent flexibel, verantwoordelijk, enthousiast, initiatiefrijk, creatief en stressbestendig.
-     Je hebt een goede zelfreflectie.
-     Je bent iemand die stevig en stabiel in het leven staat.
-     Je werkt methodisch, kan plannen en organiseren.
-     Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en het goed functioneren van het team.
-     Je signaleert knelpunten en bent pro-actief in het vinden van oplossingen.
-     Je werkt resultaat- en kwaliteitsgericht.
-     Je bent betrouwbaar: afspraak is afspraak.
-     Je hebt ervaring als begeleider met genoemde doelgroep.
-     Je hebt ervaring als begeleider met psychische stoornissen en verslaving of bent bereid hier scholing in te volgen.
-     Je hebt een open en respectvolle werkhouding.
-     Je biedt een veilig en prettig leefklimaat voor cliënten.
-     Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en je bent niet bang voor onverwachte situaties.

Gesprekken
De gesprekken zullen plaatsvinden in overleg. Locatie Nieuwegein/Houten.

Wij bieden
Je krijgt in principe een tijdelijk dienstverband van minimaal 24 en maximaal 32 uur met uitzicht op een vast dienstverband met een salaris volgens de CAO gehandicaptenzorg FWG 35.
Reinaerde is een werkgever met een interessant pakket arbeidsvoorwaarden zoals de eindejaarsuitkering, een fietsreglement en mogelijkheden voor collectiviteitskorting bij een ziektekostenverzekering.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Ward Welling, manager, e-mail adres: wwelling@reinaerde.nl


Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.