Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Ambulant Regio Team Utrecht

Stagiaires zorggroepen binnen het onderwijs minimaal 24 uur , Utrecht

De onderwijszorggroepen van Reinaerde zijn op zoek naar enthousiaste stagiaires voor het schooljaar 2019-2020 voor minimaal 24 uur per week.

De stageplek
In Utrecht vormen drie zorgonderwijsgroepen een brug tussen dagbesteding op het kinderdagcentrum en het speciaal onderwijs. De zorgonderwijsgroepen bieden dagbesteding aan kinderen tussen de 4 en 18 jaar oud met een verstandelijke beperking, een ontwikkelingsachterstand en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. Sommige kinderen hebben naast hun verstandelijke beperking ook een lichamelijke beperking. Er wordt toegewerkt naar het participeren in een groep, binnen een schoolse setting, met begeleiding op nabije afstand. De kinderen profiteren van het schooklimaat en krijgen de mogelijkheid zich te ontwikkelen op hun niveau vanuit een veilige vertrouwde omgeving. Het perspectief is een doorstroommogelijkheid naar school, het kindercentrum of een vervolggroep van de zorgonderwijsgroep. De zorgonderwijsgroepen zijn gevestigd binnen het ZML onderwijs: de Rafaelschool en VSO Stip.

Stage lopen binnen Reinaerde
Als stagiaire bij Reinaerde draag je bij aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van de cliënt. Binnen de zorgonderwijsgroepen werken wij met de methodes LACCS, Plancius en Triple C. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijk hulpvraag waarin jij ze ondersteunt en begeleidt. Je zorgt op de groep voor een prettige en veilige sfeer, waarin de cliënten zich kunnen ontwikkelen. De belangrijkste doelen zijn het vergroten van de taakgerichtheid, beurtgedrag, opdracht besef, zelfredzaamheid en communicatie. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt vergroot. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door de kinderen, hun verwanten en je  collega’s.

Wat vragen wij

  • Je volgt een zorggerichte opleiding op MBO of HBO niveau, leerjaar 3 of 4 (SPH,Social Work,Pedagogiek).
  • We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces.
  • Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.
  • Je hebt een open en respectvolle werkhouding, je bent sociaal vaardig en je hebt gevoel voor humor.
  • Je staat stevig in je schoenen, bent daadkrachtig, stressbestendig, klantvriendelijk,open  in communicatie en geduldig.
  • Je bent in staat om binnen een zelfsturend team te werken op een buitenlocatie.

Wat bieden wij
Als je meer dan 150 uur stage loopt kom je in aanmerking voor een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg. Daarnaast wordt je begeleid door een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde stagebegeleider en ben je onderdeel van een jong, enthousiast en zelfsturend team. 

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Mireille Bolink via telefoonnummer 030-2641460.

 

 Solliciteren is mogelijk tot 1 juli 2019.