Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Oikos

Stagaires Kinderdagcentrum Oikos minimaal 24 uur, Utrecht

KDC Oikos is op zoek naar enthousiaste stagiaires voor het schooljaar 2019-2020 voor minimaal 24 uur per week

De stageplek
Reinaerde KDC Oikos biedt dagbesteding aan kinderen tussen de 6 en 18 jaar oud met een verstandelijke beperking, een ontwikkelingsachterstand en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. Sommige kinderen hebben naast hun verstandelijke beperking ook een lichamelijke beperking. KDC Oikos is gevestigd in de wijk Overvecht in Utrecht. Een zeer dynamische wijk met veel verschillende culturen.  Ons gebouw ligt naast een groot park met kinderboerderij.  

Stage lopen bij Reinaerde
Als stagiaire bij Reinaerde draag je bij aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van de cliënt. Binnen KDC Oikos werken wij met de methodes LACCS, Plancius en Triple C. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijk hulpvraag waarin jij ze ondersteunt en begeleidt. Je zorgt op de groep voor een prettige en veilige sfeer, waarin de cliënten zich kunnen ontwikkelen. Het doel van de ondersteuning is de zelfredzaamheid van de cliënt vergroten. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt vergroot. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door de kinderen, hun verwanten en je  collega’s. Je bent in staat om cliënten die in fase van hoge spanning agressief gedrag laten zien te begeleiden samen met je collega’s.

Wat vragen wij

  • Je volgt een zorggerichte opleiding op MBO of HBO niveau, leerjaar 3 of 4 ( SPH, Social Work, Pedagogiek).
  • We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces.
  • Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.
  • Je hebt een open en respectvolle werkhouding, je bent sociaal vaardig en je hebt gevoel voor humor.
  • Je staat stevig in je schoenen, bent daadkrachtig, stressbestendig, klantvriendelijk, open in communicatie en geduldig.
  • Je kan moeilijk verstaanbaar gedrag of agressie interpreteren als een wijze van communicatie.
  • Je bent inzetbaar op de maandag t/m vrijdag  tussen 8.30 –17.00 uur.

Wat bieden wij
Als je meer dan 150 uur stage loopt kom je in aanmerking voor  een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg. Daarnaast wordt je begeleid door een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde stagebegeleider en ben je onderdeel van een jong en enthousiast team.  

Vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Mireille Bolink via 030-2641460.

 

Solliciteren is mogelijk tot 1 juli 2019.