Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Meander

Enthousiaste begeleider C gezocht!

Begeleider C, 32 uur, Meander Houten

Als begeleider C heb je een groot aandeel in het stimuleren en begeleiden van de jong volwassenen die bij ons wonen. Je bent nauw betrokken bij de keuzes die deze jongere dagelijks voor hun kiezen krijgen. Je staat vooral NAAST de cliënt en begeleidt hen op een professionele wijze door het leven en alles wat daarbij komt kijken. Je doel is het trainen van de jongeren naar een volgende stap in de zelfstandigheid.

Enthousiaste begeleider C gezocht!

Krijg je energie van het trainen en ontwikkelen van kinderen en jongvolwassenen? Dan is deze vacature iets voor jou! Stimuleren en vergroten van kennis en vaardigheden van de cliënt, daar ligt jouw kracht. Je coördineert de zorg en dienstverlening rondom een aantal kinderen/jongeren. Je draagt zorg voor een goed ondersteuningsaanbod voor de cliënt en je draagt bij aan een prettige en veilige woonomgeving waarin de cliënt zich goed voelt en kan ontwikkelen.

Het team aan het woord: “Als begeleider C heb je een groot aandeel in het stimuleren en begeleiden van kinderen/jongvolwassenen die bij ons wonen. Je bent nauw betrokken bij de keuzes die deze kinderen dagelijks voor hun kiezen krijgen. Je begeleidt hen op een professionele wijze door het leven en alles wat daarbij komt kijken.”

Locatie:
De Meander is een woon- en logeerhuis voor jongeren tussen de 12 en 20 jaar met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking. Er wonen zeven jongeren en er zijn twee logeerplekken.
De jongeren die bij de Meander wonen, gaan overdag naar school of de dagbesteding. Thuis wordt er samen gekookt, het huishouden wordt gedaan en er worden activiteiten ondernomen.
Het hele jaar door kan er worden gelogeerd: in vakanties, weekenden of door de week. Logeren kan een opstap zijn naar (beschermde) zelfstandigheid, bijvoorbeeld begeleid of zelfstandig wonen. Zij leren hier meer op eigen benen staan en krijgen een indruk van welke manier van wonen bij hen past.

Jouw kwaliteiten
-       Je hebt een afgeronde MBO 4 of HBO- opleiding
-       Je hebt aantoonbare kennis van het werken met mensen met een lichte verstandelijke beperking.
-       Je hebt aantoonbare werkervaring in het schrijven van ondersteuningsplannen en het coördineren van de zorg rondom het kind/jongvolwassene
-       Je hebt een proactieve werkhouding, bent taakvolwassen en neemt een passende verantwoordelijkheid voor de inhoud van je werk. 
-       Je bent sociaal vaardig en kan een veilig en prettig leefklimaat neerzetten voor kinderen/jongvolwassenen. 
-       Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en je bent niet bang voor onverwachte situaties. 
-       Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Daarnaast ben je kritisch naar jezelf en je collega's toe en je weet dit te vertalen in het ontvangen en geven van feedback.
-       Je bent bereid in een onregelmatig dienstpatroon te werken, inclusief slaapdiensten en feestdagen.

Het team aan het woord: “Wij werken hier met de methodiek Krachtig en Zelfbewust, daarnaast maken wij gebruik van de methodiek Motiverende Gespreksvoering. Deze methodieken worden jou vanzelf eigen gemaakt aan de hand van een aantal trainingsdagen. Wanneer je deze trainingen afgerond hebt, kun je deze meteen in de praktijk gaan brengen. Een empathische en motiverende houding is hierbij van cruciaal belang, want alleen zo win je de betrokkenheid van de cliënt en dat zorgt ervoor dat de cliënten actiever betrokken zijn bij de allround begeleiding die wij ze aanbieden.”

Wij bieden
Je krijgt een contract van 32 uur (vast dienstverband) met een salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 40. Daarnaast is Reinaerde een werkgever met een interessant pakket arbeidsvoorwaarden zoals de eindejaarsuitkering, een fietsplan en mogelijkheden voor collectiviteitskorting bij een ziektekostenverzekering. Reinaerde heeft ook een scholingsbudget en er is ruimte voor extra trainingen.

Gesprekken:
De gesprekken plannen we in onderling overleg.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over de inhoud van het werk en de doelgroep, bel gerust even naar locatie Meander: 030 – 25 15 191

Wij beantwoorden graag al je vragen!

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Machteld de Raad, manager, telefoonnummer: 06 - 101 31 266.

 
Je kunt solliciteren tot 6 maart 2019. Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.