Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Dennendal Den Dolder

Dagbesteding intensief zoekt een begeleider B voor 36 uur

Ben jij de nieuwe medewerker die samen met onze cliënten op zoek gaat naar mogelijkheden waar anderen deze soms niet meer zien.

Jouw werk
Als begeleider B ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van ondersteuningsplannen en de daarbij komende contacten met de cliënt en zijn netwerk. Je werkt hierbij nauw samen met het multidisciplinaire team; gedragsdeskundige, arts en andere disciplines. Je bent schaduw begeleider van een aantal cliënten en hebt de verantwoordelijkheid over één of meerdere
taakhouderschappen. Samen met je collega’s en de cliënt creëer je een passend ondersteuningsaanbod voor de cliënt en draag je bij aan een prettige en veilige woonomgeving waarin de cliënt het normale leven kan ervaren. In het dagelijks leven van de cliënt heb je een ondersteunende rol en ga je samen met de cliënt op zoek naar mogelijkheden binnen de zelfzorg, de woon- en werkomgeving en invulling van vrije tijd.

De werkplek
Dagbesteding Intensief in Den Dolder is een Intensieve Begeleidings dagbestedingslocatie voor cliënten in de leeftijd 25 -50 jaar. Je gaat werken op de structuurgroep en biedt ook één op één begeleiding aan een cliënt met meerzorg. In de ondersteuning ligt de nadruk op het stimuleren van zelfredzaamheid en het ondersteunen hierin, aanbieden van een gevarieerd dagprogramma, en het bieden van structuur.

De methodiek waar mee wordt gewerkt is Triple- C. Dit is is een visie en een methodiek voor de begeleiding en behandeling van mensen met een (verstandelijke) beperking, die daarnaast gedragsproblemen of psychische problemen hebben. Wij streven ernaar om vanuit een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie samen met de cliënt te werken aan een betekenisvolle daginvulling waarin de menselijke behoeften centraal staan. Op de werkplek kan je worden geconfronteerd met (verbale) agressie.  Wij proberen, hoe moeilijk soms ook, dit gedrag niet centraal te stellen maar gaan hierin op zoek naar onderliggende oorzaken die dit gedrag veroorzaken.

Jouw kwaliteiten
- Je hebt een afgeronde relevante MBO-opleiding (minimaal niveau 3).

- Je hebt aantoonbare kennis en ervaring in het ondersteunen van cliënten met een verstandelijke beperking en met deze doelgroep.
- Je hebt een proactieve werkhouding, bent taakvolwassen en voelt je verantwoordelijk voor de inhoud van jouw werk.
- Je hebt een open en respectvolle werkhouding, je bent sociaal vaardig en communicatief sterk.
- Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en je bent niet bang voor onverwachte situaties.
- Je kunt zelfstandig en in teamverband werken.
- Je bent stressbestendig, creatief en flexibel.
- Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.
- Je werkt op een methodische wijze volgens het ondersteuningsplan.
- Je kan omgaan met agressie.

 Wij bieden
Je krijgt een vast contract met een salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 35.
Reinaerde is een werkgever met een interessant pakket arbeidsvoorwaarden zoals de eindejaarsuitkering, een fietsreglement en mogelijkheden voor collectiviteitskorting bij een ziektekostenverzekering.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Thomas de Jeeger, telefoonnummer: 06 300 46 697 email: tjeeger@reinaerde.nl

Je kunt solliciteren tot 23 December 2018. Deze vacature is gelijktijdig in en extern uitgezet.  Interne kandidaten hebben voorrang tijdens de sollicitatieprocedure.