Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde

Reinaerde zoekt een begeleider B voor een jongeren locatie

Begeleider B, 32 uur, Kapelweg 5&7, Den Dolder

Ben jij daadkrachtig, heb je doorzettingsvermogen en een goede dosis humor? Durf jij situaties aan te gaan, die op de lange termijn een positief effect hebben? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De werkplek

Kapelweg 5&7 zijn twee aan elkaar gesloten woonlocaties, gelegen op het prachtige instellingsterrein DennenDal, gelegen in een bosrijke omgeving in Den Dolder. Op deze woningen, wonen 11 jongvolwassenen met een matig tot ernstig verstandelijke beperking en bijkomende problematiek (o.a. autisme, trauma, hechtingsproblematiek).  Doordat de bewoners sterk gevoelig zijn voor hun omgeving is het bieden van een vertrouwde en veilige omgeving iets waar begeleiders zich steeds bewust van zijn. De begeleider zorgt ervoor dat de cliënt, ook bij stress, op hem/haar en op een betekenisvol dagprogramma kan terugvallen.

Op beide groepen vinden we “samen doen” belangrijk. Iedereen mag op zijn manier meedoen, met de hulp en nabijheid die hij of zij nodig heeft. Het is daarbij belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn en dat we zoeken naar de eigenheid van een ieder. Beide groepen zijn dynamisch en actief; er wordt veel gewandeld, gesport en de groep gaat er graag op uit.

Jouw werk
Als begeleider Bben je bereid om een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aan te gaan met de client en in het begeleiden altijd de betrouwbare ander te zijn, Triple C! Je durft situaties aan te gaan die lef vragen van zowel de medewerker, als de client. Je bent bereid net dat ene stapje verder te gaan om te ontwikkeling van de client te laten groeien. 

Samen met de cliënt of zijn familie ga je op zoek naar de best passende ondersteuning of begeleiding. Je richt je daarbij op het vergroten van de
zelfredzaamheid van de cliënt. Je draagt bij aan een prettige en veilige  omgeving waarin de cliënt zich goed voelt. In het dagelijks leven van de cliënt
speel jij een ondersteunende rol waarin je ook het sociale netwerk betrekt.

Je ondersteunt de begeleider C, in het uitvoeren van de gemaakte begeleidingsafspraken, werkdoelen en het tot stand komen van het ondersteuningsplan.


Jouw kwaliteiten
- Je hebt een afgeronde relevante MBO-opleiding (minimaal niveau 3).
- Je hebt een proactieve werkhouding, bent taakvolwassen en voelt je verantwoordelijk voor de inhoud van jouw werk.
- Je hebt een open en respectvolle werkhouding, je bent sociaal vaardig en communicatief sterk.
- Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en je bent niet bang voor onverwachte situaties.
- Je kunt zelfstandig en in teamverband werken.
- Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.
- Je werkt op een methodische wijze volgens het ondersteuningsplan, in het kader van Triple C en je bent bereid de scholing en training hierin te volgen.
- Je hebt een cursus “Professioneel omgaan met agressie” (POMA)  gevolgd of bent bereid deze te volgen.
- Je bent bereid te werken in een onregelmatig dienstenpatroon.
- Je kennis van multiculturele achtergronden van cliënten en hun netwerk is een pré.

Gesprekken
De gesprekken worden nog gepland.

Wij bieden
Je krijgt een contract van 32 uur voor onbepaalde tijd, met een salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 35 (minimaal € 1.754,- en maximaal €
2.607,- bij een fulltime dienstverband o.b.v. 36 uur).
Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%. Reinaerde biedt een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) aan. Het MKA biedt onder andere een fiets- en sportregeling, bruto-netto uitruil van reiskosten en kopen van extra verlof.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met mw. Yanna Spenkelink, 0651025478.

Je kunt solliciteren tot en met 18 december 2018.


Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.