Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde de Akker

Begeleider B en C De Akker

Ben jij een enthousiaste begeleider die op zoek is naar een leuke, gevarieerde werkplek? Dan nodigen we je uit om te reageren op deze vacature!

Begeleider B of C, de Akker, Nieuwegein

De locatie De Akker is een woonlocatie waar 24-uurs zorg wordt geboden aan cliënten met een matig verstandelijke beperking in de leeftijd van 26 tot ongeveer zestig jaar oud.

De woonlocatie bestaat uit zes eensgezinswoningen waarvan de vier middelste woningen samen het middenhuis vormen. In dit middenhuis wonen momenteel 12 cliënten. Zij hebben ieder een eigen slaapkamer en maken gebruik van twee gezamenlijke woonkamers en één gezamenlijke inloopruimte. De twee buitenste woningen vormen de kopwoningen. In deze kopwoningen wonen cliënten die in iets mindere mate continue nabijheid van begeleiding nodig hebben. Op deze woningen is in de ochtend en avond één begeleider werkzaam. Momenteel wonen er 8 cliënten verspreid over de twee kopwoningen.

De woning is gesitueerd in de woonwijk Fokkesteeg in Nieuwegein. Naast de woning staan twee basisscholen en één van de kopwoningen grenst aan een rij woningen van buurtbewoners.

Het contact met de buurt is belangrijk voor de cliënten, medewerkers en de positie van de locatie in de wijk. Wij stimuleren cliënten in het deelnemen aan activiteiten in de wijk. De methodiek waar op de locatie actief mee gewerkt wordt, BAAS (Bewust Aanwezig en Actief in de Samenleving) sluit hierop aan.

Op de locatie is ook een actieve cliëntenraad die over diverse locatiegebonden zaken meedenkt en meebeslist.
Het team Het team is een gevarieerd team, opgebouwd uit begeleiders met verschillende opleidingsachtergronden en werkervaring. In bezit zijn van humor en relativeringsvermogen vind het team belangrijke eigenschappen van een nieuwe collega!

Je werk

 • Je biedt ondersteuning aan cliënten waarbij je zorgdraagt voor een veilig, prettig en sociaal leefklimaat. Je hebt een voorbeeldfunctie in het naleven van de vastgestelde huisregels en gedragscode vanuit Reinaerde.
 • Je leert werken of hebt al ervaring met de methodiek BAAS (Bewust Aanwezig en Actief in de Samenleving).
 • Je stelt in samenwerking met cliënten ondersteuningsplannen op en onderhoud contact met het netwerk van de cliënten (begeleider C). Als begeleider B lever je een bijdrage bij de totstandkoming van ondersteuningsplannen en werkdoelen.
 • Je biedt individuele ondersteuning en begeleiding aan de cliënten conform de afspraken uit het ondersteuningsplan van de cliënt.
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en het goed functioneren van het team. Naast je functie gerelateerde werkzaamheden voer je ook andere (team)taken uit en levert zonodig een bijdrage aan het organiseren van speciale activiteiten.

In de begeleiding van cliënten ligt het accent op de eigen regie en mogelijkheden van cliënten. Hierbij richten wij onze blik ook “naar buiten” en ondersteunen cliënten zodat zij actief deel kunnen nemen aan de samenleving en zij hun kwaliteiten hier ook voor kunnen inzetten. Van een begeleider verwachten wij hierin een actieve en ondernemende houding.  

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde relevante MBO-opleiding minimaal niveau 3 voor begeleider B functie. Of een passende opleiding op minimaal MBO niveau 4 of HBO niveau 5 (bv MMZ, SPH) voor begeleider C functie.
 • Je beschikt over werkervaring in het ondersteunen van cliënten met een verstandelijke beperking en verricht zelfstandig werkzaamheden binnen de kaders van de vastgestelde ondersteuningsplannen, alsmede protocollen en procedures. Je werkt hierin nauw samen met collega’s.
 • Je bent in staat om kritisch te kijken naar werkprocessen in de dagelijkse praktijk en neemt hierin het initiatief om knelpunten te bespreken en veranderingen aan te brengen.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijk rapportage vaardigheden.
 • Je bent sociaal vaardig en tactvol in de omgang met cliënten en beschikt over vaardigheden zoals luisteren, motiveren, conflicten hanteren en het opbouwen van een professionele vertrouwensrelatie met cliënten.
 • Je kunt goed in teamverband werken.
 • Je hebt een open communicatieve houding en bent gemotiveerd om je persoonlijk te ontwikkelen. Je reflecteert op je eigen functioneren en staat daarbij open voor feedback.
 • Je bent zelf ook in staat om feedback te geven aan collega’s en collega's te coachen.

Wij bieden Je krijgt een contract met een salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 40 (min. € 1.850,- en max. € 2.736,- bij een full time dienstverband) voor de begeleider C functie en FWG 35 (min. €1.731,- en maximaal €2.574,- bij een full time dienstverband) voor de begeleider B functie. Reinaerde is een werkgever met een interessant pakket arbeidsvoorwaarden zoals de eindejaarsuitkering, een fietsreglement en mogelijkheden voor collectiviteitskorting bij een ziektekostenverzekering.

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Hanneke Verheij, 06 - 204 49 515 of via hverheij@reinaerde.nl. De sollicitatiegesprekken worden in overleg gepland.