Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde

Reinaerde zoekt een begeleider B voor Dagcentrum 't Zand

Begeleider B, 28-32 uur, 't Zand, Utrecht

Ben jij de nieuwe medewerker die met hart en hoofd, dagelijks bij wil dragen aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van mensen met een beperking?

Jouw werk
Als begeleider B op de groep Talent ondersteun je cliënten bij de werkzaamheden en taken die zij doen. Dit doe je door goed aan te sluiten zodat de cliënt zelf de eigen mogelijkheden kan ontdekken en vergroten en zelf initiatieven kan nemen. Je werkt vanuit de visie van Reinaerde en volgens de afspraken in het ondersteuningsplan van de cliënt. Je bent samen met het team verantwoordelijk voor de afstemming rond goede zorg van het hele dagcentrum. Je bent in staat je eigen mening te geven, om te luisteren, te enthousiasmeren en aan te sluiten bij de cliënt en je collega’s. Je levert je bijdrage aan de door het team opgestelde doelen. Je hebt affiniteit met het aanbieden van creatieve activiteiten. We zoeken een collega die het beste uit de cliënt kan halen.

De werkplek
Dagcentrum ’t Zand in Utrecht biedt dagbesteding en werk aan ongeveer 75 volwassen cliënten. Er zijn verschillende groepen. Elke groep op 't Zand heeft zijn eigen profiel dat tot stand komt vanuit de ondersteuningsvragen van de client. Dit alles resulteert in een zeer gevarieerd aanbod van activiteiten gericht op arbeid, ontwikkeling, zelfstandigheid en structuur. Maar ook op sfeer, ontmoeting, beleving, samenwerking en iets voor een ander kunnen betekenen. De vacature is op de groep Talent. De cliënten van Talent vragen om veel duidelijkheid, overzicht, structuur en instructie. Er wordt gewerkt vanuit een ondersteuning waarbij je continu een lijntje hebt met de cliënten. Je biedt individuele ondersteuning en houdt tevens overzicht over de hele groep. Cliënten in deze groep hebben naast de verstandelijke beperking vaak een stoornis in het autismespectrum. Prikkels kunnen moeilijk voor ze zijn. Ze kunnen gedragsproblematiek laten zien waarbij agressie kan voorkomen. Wanneer de begeleiding en de randvoorwaarden goed zijn neergezet, is het goed mogelijk om verschillende soorten werk en activiteiten te doen. Er wordt gewerkt vanuit de Triple C waarden en principes.

Jouw kwaliteiten
- Je hebt een afgeronde relevante MBO- opleiding (niveau 3).
- Je hebt aantoonbare kennis en ervaring in het ondersteunen van cliënten met een beperking en met deze doelgroep.
- Je hebt een proactieve werkhouding, je bent taakvolwassen en voelt je verantwoordelijk voor de inhoud van jouw werk.
- Je hebt een open en respectvolle werkhouding.
- Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en je bent niet bang voor onverwachte situaties.
- Je kunt zelfstandig en in teamverband werken. Je denkt constructief mee over de gang van zaken op de locatie, komt met ideeën en geeft je eigen mening.
- Je bent stressbestendig, creatief en flexibel.
- Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega’s en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.
- Je werkt op een methodische wijze volgens het ondersteuningsplan.
- Je hebt visie op goede werk & dagbesteding aan cliënten en komt van daaruit met verbeteringen en ideeën.

Gesprekken
De gesprekken zijn gepland in de week van 14 en 21 januari 2019. Bij goed gevolg volgt er na het gesprek een meeloopdagdeel.

Wij bieden
Je krijgt een vast contract van 28 tot 32 uur met een salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 35.
Reinaerde is een werkgever met een interessant pakket arbeidsvoorwaarden zoals de eindejaarsuitkering, een fietsreglement en mogelijkheden voor collectiviteitskorting bij een ziektekostenverzekering.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Joni van Es, begeleider D, telefoonnummer: 030 - 24 27 555.Je kunt solliciteren tot 6 januari 2019.


Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.