Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde

Stageplekken Lekstroom

Stageplekken Lekstroom

Ben je op zoek naar een stageplek? Kom werken in de Lekstroom!

Stage lopen bij Reinaerde
Als stagiaire bij Reinaerde draag je bij aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van de cliënt. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijk hulpvraag waarin jij ze ondersteund en begeleidt. Je zorgt voor een prettige en veilige sfeer, waarin de cliënten zich kunnen ontwikkelen. Het doel van de ondersteuning is de zelfredzaamheid van de cliënt vergroten. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogd. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door je collega's en de cliënten en hun verwanten.

Je biedt individuele ondersteuning en begeleiding aan de cliënten conform de afspraken uit het ondersteuningsplan van de cliënt en onder supervisie van collega begeleiders.

In de begeleiding van cliënten ligt het accent op de eigen regie en mogelijkheden van cliënten. Hierbij richten wij onze blik ook “naar buiten” en ondersteunen cliënten zodat zij actief deel kunnen nemen aan de samenleving en zij hun kwaliteiten hier ook voor kunnen inzetten. Van een stagiair(e) verwachten wij hierin een actieve en ondernemende houding.

De stageplek
Binnen de regio Lekstroom zijn wij voor meerdere woonlocaties en een dagbestedingslocatie op zoek naar stagair(e)(s).

Het gaat om locaties in IJsselstein, Nieuwegein en Houten voor cliënten met een matig tot licht verstandelijke beperking en licht verstandelijke beperking met bijkomende problematiek in verschillende leeftijdscategorieën (jongeren, volwassenen en ouder wordende cliënten).

Wij hebben stageplekken beschikbaar voor studenten die één van de volgende opleidingen volgt/gaat volgen:

Social Work (HBO, niveau 5)

Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg 4

Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen 4

Begeleider gehandicaptenzorg 3

Begeleider specifieke doelgroepen 3

Helpende Zorg en Welzijn 2


Wat vragen wij
- Wij zoeken stagiair(e)(s) voor min. 8 tot max. 28 uur per week, je werkdagen zijn in overleg. Het draaien van diensten in het weekend behoort ook tot de mogelijkheden.
- Een praktijkovereenkomst vanuit school met daarop de stageperiode en het aantal stage-uren
- Je bent gemotiveerd om cliënten met een verstandelijke beperking te ondersteunen en verricht onder supervisie van collega begeleiders werkzaamheden binnen de kaders van de vastgestelde ondersteuningsplannen, alsmede protocollen en procedures.
-
Je neemt initiatief in het contact leggen naar cliënten.
-
We verwachten een respectvolle, vriendelijke houding in de omgang met cliënten en dat je openstaat om vaardigheden zoals luisteren, motiveren, conflicten hanteren en het opbouwen van een professionele vertrouwensrelatie met cliënten verder te ontwikkelen.
-
Je neemt je verantwoordelijkheid over je eigen leerprocesen bent gemotiveerd om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.
- J
e formuleert en communiceert over je werkdoelen met je stagebegeleider en het team. Je neemt initiatief in het plannen en bespreken van BPV-opdrachten en hebt hierin een open houding.

 

Wat bieden wij

Als je meer dan 150 uur stage loopt kom je in aanmerking voor een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg inclusief onkostenvergoeding waaronder mede de reiskosten woon/werkverkeer 

We bieden je een SBB erkende stageplaats, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen. Daarnaast wordt je begeleidt door een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde stagebegeleider. Wij werken met een eigen stageovereenkomst die geldt naast de stageovereenkomst/praktijkovereenkomst die de opleidingen gebruiken.

Gesprekken 

Datum en tijd wordt in overleg afgesproken. 

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Hanneke Verheij, telefoonnummer: 06-20449515 of via hverheij@reinaerde.nl