Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde de Koppel

Gezocht: 3 stagiaires Arbeidscentrum de Koppel

Gezocht: 3 stagiaires Arbeidscentrum de Koppel

De klant is koning........maar de cliënt ook!

3 Stagiairs/Stagiaires (BOL), Arbeidscentrum de Koppel, de Meern (Utrecht)

Reinaerde:

Reinaerde wil bijdragen aan de kwaliteit van bestaan van de mensen met een beperking en de regie die zij voeren over hun eigen leven. Dat doen wij door de cliënten aan te moedigen hun mogelijkheden te ontdekken, zichzelf te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen in relatie tot anderen in hun directe omgeving om zo hun rol in de samenleving te versterken. 

Je werk

Je vindt het een uitdaging om het beste uit de cliënt te halen en zijn ontwikkeling te stimuleren, zowel op het gebied van sociale-, praktische als werknemersvaardigheden. Je ondersteunt de cliënt op coachende wijze. Je kan aanpakken en daartoe stimuleren met o.a. humor als middel.

De doelgroep

De diversiteit qua cliënten is groot. Er is veel variatie in niveau, leeftijd en culturele achtergrond. Hierbij horen verschillende hulpvragen en begeleidingsstijlen. De cliënten die werken op de Koppel zijn bijna allemaal ADL zelfstandig.

Je werkplek

Arbeidscentrum De Koppel is gevestigd in een modern bedrijfspand op het bedrijventerrein Oudenrijn in de Meern. Er zijn 2 werkruimtes, waar elke dag tussen de 10 en 20 cliënten werken. Er wordt assemblage- en verpakkingswerkzaamheden verricht voor externe klanten. Cliënten kunnen dagelijks kiezen uit het aanwezige werk welke werkzaamheden ze willen doen. Er zijn mogelijkheden voor hen om samen te werken of alleen te werken. Voorop staat dat de cliënt plezier beleeft aan wat hij doet. De cliënt kan zich verder ontwikkelen door diverse vaardigheden te leren op werkgebied en in de omgang met anderen. Er is geen werkdruk, ook al proberen we soms wel met elkaar een tandje harder te werken om een opdracht op tijd af te ronden.

Let op: een groot deel van je werk doe je staand of lopend door de ruimte(s). Ook help je mee met tillen, het rijden van pallets, etc. Ondanks dat er hulpmiddelen aanwezig zijn is er sprake van enige fysieke belasting.

Het team

Je komt te werken in een team van 7 medewerkers, zowel doeners als denkers, met allen de mentaliteit om een tandje bij te zetten als dat nodig is. Per groep zijn er 1-2 stagiaires. 

Wij vinden het belangrijk dat:

-      Je opleiding minimaal op niveau 3 is. Wij zijn erkend leerbedrijf voor de opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen en (Persoonlijk) Begeleider gehandicaptenzorg.

-      Je minimaal 2 dagen op dezelfde dagen aanwezig bent als je stagebegeleider (voor de werkdagen van de stagebegeleiders, zie hieronder)

-      Je gemotiveerd en leergierig bent

-      Je een toegankelijke, positieve en respectvolle houding hebt

-      Je flexibel, collegiaal en betrouwbaar bent

-      Je zorgvuldig en integer bent

-      Je mensen ruimte en vertrouwen geeft

-      Je openheid geeft in je leerproces, zelf initiatief neemt in je leerproces en hier verantwoordelijkheid voor neemt.

Aannameprocedure

Een persoonlijke kennismaking is onderdeel van de aannameprocedure.

Een meeloopmoment is aan te raden en behoort tot de mogelijkheden.

Voor het lopen van een stage is een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

Wij bieden

Een veilige omgeving met veel leermogelijkheden in een enthousiast team.

Als je meer dan 150 uur stage loopt kom je in aanmerking voor een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg (De hoogte van de stagevergoeding bedraagt € 310,- bruto per maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week, inclusief onkostenvergoeding waaronder mede de reiskosten woon/werkverkeer en de telefoonkosten worden verstaan. Voor stages van minder dan 36 uur per week geldt de vergoeding naar rato.

Een SBB erkende stageplaats, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen. 

Heb je nog vragen? Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Saskia Verbrugge (werkdagen ma. t/m woe.), Anja de Boer-de Kroon (werkdagen ma., di., do.) of Marloes van Leersum (werkdagen ma. t/m do.) op telefoonnummer: 030-6582530 of per e-mail SVerbrugge@reinaerde.nl, AdBoer@reinaerde.nl of MvLeersum@reinaerde.nl