Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde StEM

Persoonlijk begeleiders met specialisatie autisme, stEM, Utrecht

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de zorg en weet jij van aanpakken? Dan nodigen wij je uit! wij zijn op zoek naar jou!

De locatie StEM is een ouderinitiatief van stichting De Grasboom (https://www.degrasboom.org/).

Op de locatie wonen 14 bewoners in de leeftijd van 21 tot 44 jaar met een stoornis in het autistisch spectrum met een gemiddelde tot (zeer) hoge intelligentie.

StEM heeft voor de begeleiding van deze bewoners Reinaerde ingehuurd.

Bewoners beschikken over een eigen appartement met voordeur en hebben toegang tot een gezamenlijke ruimte om elkaar te ontmoeten en samen activiteiten te ondernemen.

De begeleiding richt zich op het verzelfstandigen van de bewoners. Het einddoel en tempo wordt individueel bepaald. Waar mogelijk ligt het perspectief buiten de StEM, in de vorm van zelfstandig wonen (eventueel met ambulante ondersteuning).

De Functie:
Wij zoeken een Persoonlijk begeleider (ervaren ambulant begeleider D), voor 24 – 32 uur per week, die de kern van het vaste team komt versterken. Als ervaren begeleider heb je een belangrijke coördinerende rol in dit ouderinitiatief.

Als persoonlijk begeleider bevorder je de zelfredzaamheid en stabiliteit van cliënten. Het doel is dat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen deelnemen aan het leven in hun woonomgeving. Met iedere cliënt stel je een begeleidingsplan op en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. Daarbij coördineer je de zorg rond cliënten en onderhoud je actief externe en interne contacten die voor de begeleiding van belang zijn. Waar nodig bied je praktische hulp. De basis voor je werk is de vertrouwensband die je opbouwt met cliënten. Verder beheer je de cliëntendossiers, registreer je en voer je de administratie.

Als begeleider sta je naast de cliënt, ben je een gelijkwaardige gesprekspartner en durf je in die gesprekken de confrontatie aan te gaan. Je hebt kennis van psychiatrische ziektebeelden en psychosociale problematiek. Je bent klantgericht, kunt goed samenwerken en staat open voor nieuwe ontwikkelingen. We verwachten dat je goed bent in het opbouwen en onderhouden van relaties, grenzen stelt, zelfstandig en evenwichtig handelt en goed kunt anticiperen op verschillende situaties.

Ervaring in het werken op een ouderinitiatief en/of als ambulante begeleider is een pré.

Jouw kwaliteiten:

 • Je hebt aantoonbare kennis van en brede ervaring in het werken met mensen met autisme, bij voorkeur mensen met een gemiddelde tot hoge intelligentie.
 • Je bent betrouwbaar in je handelen
 • Je kunt zelfstandig werken en je bent initiatiefrijk
 • Je bent creatief en flexibel waar het gaat om aansluiten bij de bewoners die ieder een eigen begeleidingsstijl vragen en waar je moet kunnen aansluiten in het moment (out of the box denken)
 • Je biedt overzicht op het gebied van plannen/organiseren van afspraken/verplichtingen, activiteiten, dag -en weekplanning.
 • Je bent ervaren in het werken met computers en het organiseren van overige administratieve handelingen
 • Je hebt relativeringsvermogen en je gebruikt humor in je begeleidingswijze
 • Je gebruikt concrete taal en bent in staat te visualiseren, met als doel de bewoner het juiste overzicht en de context te geven binnen diverse situaties
 • Je hebt een rustige en geduldige werkhouding

Functie eisen:

 • Je bent in het bezit van een relevant HBO diploma, liefst aangevuld met een post-HBO opleiding autisme.
 • Kennis en ervaring met cliënten met ASS is een vereiste.
 • Je kunt methodisch werken vanuit de kennis van autisme en de rehabilitatievisie.
 • Je hebt ervaring en inzicht met systeemgericht werken.
 • Je bent flexibel, klantgericht, kunt goed samenwerken en staat open voor nieuwe ontwikkelingen.
 • Het opbouwen en onderhouden van relaties en netwerken gaan je goed af.
 • Je bezit doorzettingsvermogen en uitstekende contactuele vaardigheden.
 • Je bent creatief en je bent in staat om situaties op een goede manier te beoordelen.
 • Je bent bereid om door middel van scholing je kennis op peil te houden.

 Wij bieden
-      In eerste instantie een tijdelijk contract voor 1 jaar met uitzicht op een vast contract.
-      Salaris in schaal FWG 45, conform CAO Gehandicaptenzorg.
-      Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%. Reinaerde biedt een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) aan. Het MKA biedt onder andere een fiets- en sportregeling, bruto-netto uitruil van reiskosten, kopen van extra verlof.
-      Werken in een team met betrokken en ambitieuze collega's.
-      Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Marjan Verhagen, manager op telefoonnummer: 06 - 836 917 26.

Wij ontvangen je reactie graag voor 28 mei 2018.