Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde

Reinaerde zoekt een begeleider C

Begeleider C, 32 uur, Korianderstraat 1&5, Leidsche Rijn Utrecht

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan in de gehandicaptenzorg en weet jij van aanpakken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw werk
Als  begeleider C ben je betrokken bij de totale zorg-, en dienstverlening aan een aantal cliënten van de Korianderstraat. Je bent de spin in het web m.b.t. de ondersteuning en zorg van een cliënt. Je stelt, samen met de cliënt het ondersteuningsplan op, evalueert en bewaakt de voortgang en ben contact persoon voor familie en/ of belangrijke anderen in het leven van de cliënt.

Je ondersteunt de cliënten van de Korianderstraat gericht op het ontwikkelen van zelfredzaamheid, sociale en praktische vaardigheden, het gevoel van eigenwaarde, het maken van eigen keuzes, maatschappelijke en sociale participatie. Daarbij stuur je vooral op het stimuleren en vergroten van kennis en vaardigheden.

Daarnaast lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van het team en het verder implementeren van het methodische kader. Je signaleert knelpunten en bent proactief in het vinden van oplossingen.

Je werkt intensief samen met 4 andere begeleiders C en de gedragskundige op de locatie

De werkplek
Korianderstraat 1 en 5 zijn twee woonlocaties in de wijk Leidsche Rijn, Utrecht. Er is 24 uur begeleiding voor totaal 18 volwassenen met een verstandelijke beperking ZZP VG 3, 4, 5 en 6 in de leeftijd van 20 tot 65 jaar.  De cliënten hebben behoefte aan een voorspelbare omgeving en structuur in het dagprogramma. Zij willen nieuwe vaardigheden leren en wat zij al geleerd hebben in stand houden. Ze vragen ondersteuning bij sociale redzaamheid, psychosociale zorgvragen, adl en hdl. De cliënten gaan naar dagbesteding en zijn actief in hun vrije tijd.

De begeleiders werken als één team voor beide woningen. Er wordt gewerkt in wisselende diensten, 7 dagen per week, inclusief slaapdiensten.

Bij de Korianderstraat werken we o.a. met de methodiek BAAS. (Bewust, Aanwezig en Actief in de Samenleving). De methodiek geeft begeleiders handvatten om zo de eigen regie van de cliënt en zijn netwerk te vergroten. Hierbij zijn een aantal elementen belangrijk, zoals de inzet van het sociale netwerk, positieverbetering van de cliënt en deelname aan de maatschappij. Daarnaast zal op korte termijn het team getraind worden in werken vanuit Triple C

Jouw kwaliteiten
- Je hebt een afgeronde MBO ( minimaal niveau 4) of HBO opleiding: Gezondheidszorg en/of Welzijn.
- Aantoonbare kennis en ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking op een woonlocatie.
- Je werkt methodisch, kunt plannen en organiseren.
- Werken vanuit Ondersteuningsplannen, opstellen,evalueren en bewaken van ondersteuningsplannen is jou bekend.
- Bewust bezig met je eigen professionele ontwikkeling.
- Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.

Onze cliënten vragen van jou:
- "Afspraak is afspraak", je bent betrouwbaar.
- Betrokkenheid en je hebt een professionele en enthousiaste houding.
- Je bent bereid om de noodzakelijk scholing op te pakken.

Gesprekken
De gesprekken worden nog gepland.

Wij bieden
Een prettig team, een gezellige sfeer, een betrokken manager, wisselende diensten, ORT, mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Je krijgt een tijdelijk contract, met uitzicht op een vast dienstverband, van 32 uur met een salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 40.
Reinaerde is een werkgever met een interessant pakket arbeidsvoorwaarden zoals de eindejaarsuitkering, een fietsreglement en mogelijkheden voor collectiviteitskorting bij een ziektekostenverzekering.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Marjan Verhagen, manager, telefoonnummer 06 83691726/ email: mverhagen@reinaerde.nl

Je kunt solliciteren tot 27 mei 2018. Heb je reeds eerder gesolliciteerd op deze vacature, dan hoef je niet opnieuw te reageren.