Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Heemraadserf, Houten

Enthousiaste begeleider C gezocht!

Begeleider C, 32 uur, Heemraadserf, Houten

Als begeleider C heb je een groot aandeel in het stimuleren en begeleiden van de jong volwassenen die bij ons wonen. Je bent nauw betrokken bij de keuzes die deze jongere dagelijks voor hun kiezen krijgen. Je staat vooral NAAST de cliënt en begeleidt hen op een professionele wijze door het leven en alles wat daarbij komt kijken. Je doel is het trainen van de jongeren naar een volgende stap in de zelfstandigheid.

Enthousiaste begeleider C gezocht!

Krijg je energie van het trainen en ontwikkelen van jongvolwassenen naar een volgende woonvorm? Dan is deze vacature iets voor jou! Stimuleren en vergroten van kennis en vaardigheden van de cliënt, daar ligt jouw kracht. Je coördineert de zorg en dienstverlening rondom een aantal cliënten. Je draagt zorg voor een goed ondersteuningsaanbod voor de cliënt en je draagt bij aan een prettige en veilige woonomgeving waarin de cliënt zich goed voelt en kan ontwikkelen.

Het team aan het woord: “Als begeleider C heb je een groot aandeel in het stimuleren en begeleiden van de jong volwassenen die bij ons wonen. Je bent nauw betrokken bij de keuzes die deze jongere dagelijks voor hun kiezen krijgen. Je staat vooral NAAST de cliënt en begeleidt hen op een professionele wijze door het leven en alles wat daarbij komt kijken.”

Locatie: 
Reinaerde locatie Heemraadserf is een woonvoorziening met 24 uurs ondersteuning midden in de woonwijk 'Het Erf' te Houten. Binnen locatie Heemraadserf wonen tien jong volwassen cliënten met behoefte aan ondersteuning in overeenstemming met hun mogelijkheden, kwetsbaarheid en levensfase. Naast de vragen die voortkomen uit hun verstandelijke beperking, kunnen er specifieke ondersteuningsvragen zijn zoals sociale- of lichte psychische problematiek of een stoornis in het autistisch spectrum. Cliënten hebben beperkingen op het gebied van sociaal/emotionele of praktische vaardigheden.

Het team aan het woord: “Voor onze mooie woonlocatie in Houten, waar 10 jong volwassenen wonen met een licht verstandelijke beperking, zijn wij op zoek naar een enthousiaste, deskundige en gepassioneerde begeleider die ons leuke team wil komen versterken. Wanneer je bij ons komt werken, ga je deel uit gaan maken van een dynamisch en veelzijdig team en ga je werken met een nog veelzijdigere doelgroep. Geen één dag is het zelfde, daarom zijn onder andere een dosis humor en een open houding erg belangrijk.”

Jouw kwaliteiten
-       Je hebt een afgeronde MBO 4 of HBO- opleiding
-       Je hebt aantoonbare kennis van het werken met mensen met een lichte verstandelijke beperking.
-       Je hebt aantoonbare werkervaring in het schrijven van ondersteuningsplannen en het coördineren van de zorg rondom de cliënt
-       Je hebt een proactieve werkhouding, bent taakvolwassen en neemt een passende verantwoordelijkheid voor de inhoud van je werk. 
-       Je bent sociaal vaardig en kan een veilig en prettig leefklimaat neerzetten voor cliënten. 
-       Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en je bent niet bang voor onverwachte situaties. 
-       Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Daarnaast ben je kritisch naar jezelf en je collega's toe en je weet dit te vertalen in het ontvangen en geven van feedback.
-       Je bent bereid in een onregelmatig dienstpatroon te werken, inclusief slaapdiensten en feestdagen.

Het team aan het woord: “Wij werken hier met de methodiek Krachtig en Zelfbewust, daarnaast maken wij gebruik van de methodiek Motiverende Gespreksvoering. Deze methodieken worden jou vanzelf eigen gemaakt aan de hand van een aantal trainingsdagen. Wanneer je deze trainingen afgerond hebt, kun je deze meteen in de praktijk gaan brengen. Een empathische en motiverende houding is hierbij van cruciaal belang, want alleen zo win je de betrokkenheid van de cliënt en dat zorgt ervoor dat de cliënten actiever betrokken zijn bij de allround begeleiding die wij ze aanbieden.”

Wij bieden
Je krijgt een contract van 32 uur (vast dienstverband) met een salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 40. Daarnaast is Reinaerde een werkgever met een interessant pakket arbeidsvoorwaarden zoals de eindejaarsuitkering, een fietsplan en mogelijkheden voor collectiviteitskorting bij een ziektekostenverzekering. Reinaerde heeft ook een scholingsbudget en er is ruimte voor extra trainingen.

Gesprekken:
de datum voor de eerste gesprekken worden nog nader bepaald

Heb je nog vragen?
Voor vragen over de inhoud van het werk en de doelgroep, bel gerust even naar locatie Heemraadserf: 06-10452791 Wij beantwoorden graag al je vragen!

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Machteld de Raad, manager, telefoonnummer: 06 - 101 31 266.

 
Je kunt solliciteren tot 6 maart 2019. Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.