Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Tuinlaan 6

Stage in het lvb cluster

Stage in het lvb cluster

Voor het cluster LVB op het Dennendal terrein in Den Dolder zijn we op zoek naar meerdere enthousiaste stagiaires die van aanpakken houden, graag willen leren en zin hebben in een leuke uitdaging. Het cluster LVB is door de interessante cliëntengroep, 4 verschillende woningen en dagbestedingslocaties.

Cluster LVB

Om te kunnen werken binnen het cluster is belangrijk dat je affiniteit hebt met de doelgroep LVB (licht verstandelijk beperkt). Je bent niet bang om je handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan.

Het terrein Dennendal is een beschermd terrein waar cliënten met een complexe zorgvraag wonen. Bij de LVB doelgroep kan dit zich ook uitten in moeilijk verstaanbaar gedrag en (verbale) agressie. Het is belangrijk te realiseren dat dit onderdeel van het werk kan uitmaken.

Als stagiaire draai je alle diensten mee op je locatie. Binnen de woonvoorziening werk je dan ook onregelmatig, om zo veel mogelijk te leren is het belangrijk om alle diensten mee te draaien. Het werken in een cluster betekent dat het makkelijk is om vanuit je eigen locatie een kijkje te nemen bij andere locaties. Op deze manier kan je veel ervaring opdoen.

Op elke groep is een werkbegeleider die jou samen met het team zal begeleiden in de praktijk. Je staat er niet alleen voor en wordt zorgvuldig begeleidt tijden jouw eigen leerproces. Het LVB cluster biedt stagiaires gezamenlijk intervisie aan om zo het professioneel handelen te versterken.

KANS werk en dagbesteding
Binnen Kans zijn verschillende dagbestedingswerkzaamheden. Denk aan: houtbewerken, catering, onderhoud terrein, individueel, klussen binnen en buiten het terrein. Je kunt op verschillende plekken binnen Kans ervaring opdoen. De cliënten die dagbesteding krijgen op Kans komen veelal uit het LVB cluster maar ook van de rest van het terrein. Het is een veelzijdige en gemêleerde groep.

Manege dagbesteding
Als je wilt stage lopen bij de manege moet je niet bang zijn voor dieren er wordt gewerkt met de paarden maar en zijn ook honden en katten. Je kan niet op de manege werken met een stof, hooi of stro allergie en je wordt zeker vies tijdens het werken. Wij mesten stallen uit houden paddocks schoon en hebben soms paard gerelateerde klussen.

Je moet stevig in je schoenen staan en van fysiek zwaar werk houden.

Wonen
Het LVB cluster heeft 5 woningen met verschillende doelgroepen. 2 woningen waar jongvolwassenen wonen gericht op groepswonen. 2 woningen waar volwassen mannen wonen waar de nadruk meer op individueel wonen ligt. De laatste woning is een plek waar cliënten bijna zelfstandig hun huishouden kunnen voeren. Elke woning heeft een heel eigen groep cliënten en een eigen manier van begeleiden.

Als stagiaire krijg je de kans om je te ontwikkelen en te leren.

Kernbegrippen voor werken met LVB-ers zijn:

-         klantvriendelijk

-         structuur bieden

-         flexibel/meebewegen

-         duidelijk zijn

-         coachen/begeleiden van cliënten

-         doorzettingsvermogen

-         teamplayer

-         besluitvaardig

-        methodisch werken

-        luisteren

 

Je bent kritisch op je eigen handelen en staat open voor feedback en vraagt hier ook actief naar.

Je bent leergierig en stelt je ook als zodanig op.

Je durft initiatieven te nemen in samenwerkingsverband.

Het is van belang bij deze doelgroep dat je stevig in je schoenen staat, beschikt over het nodige relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor hebt.

Je kunt structuur bieden, hebt doorzettingsvermogen en bent besluitvaardig.