Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Dennendal

Stagiaire gezocht voor het cluster intensieve begeleiding

Stagiaire gezocht voor het cluster intensieve begeleiding

Ben jij een derde of vierde jaar student, hou je van een uitdaging en wil je graag uitgroeien tot een stevige begeleider die alles aankan, dan zijn wij op zoek naar jou!

Stage lopen bij Reinaerde

Als stagiaire bij Reinaerde draag je bij aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van de cliënt. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijk hulpvraag waarin jij ze ondersteunt en begeleidt. Je zorgt op de groep voor een prettige en veilige sfeer, waarin de cliënten zichzelf kunnen zijn. Het doel van de ondersteuning is bijdrage aan een prettige dag. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogd. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door je collega's en de cliënten en hun verwanten. Binnen deze groepen op Dennendal werken wij met de methodiek Triple C.

De stageplek
Voor het cluster Intensieve Begeleiding op het Dennendal terrein in Den Dolder zijn we op zoek naar meerdere enthousiaste stagiaires die van aanpakken houden, graag willen leren en zin hebben in een leuke uitdaging.
Het cluster Intensieve Begeleiding is door de interessante cliëntengroep, 4 verschillende woningen en 5 dagbestedinglocaties, een uitdagende leerplek met meer dan voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen tot een goede stevige begeleider. Er wordt binnen het cluster gewerkt met de methodiek Triple C. De cliënten binnen het cluster Intensieve Begeleiding hebben een matige tot ernstig verstandelijke beperking, gecombineerd met psychiatrische problematiek en gedragsproblematiek. Hun cognitieve niveau (= het kunnen) ligt vaak jaren hoger dan hun sociaal-emotioneel functioneren (= het aankunnen).Het gaat om cliënten die net zoals een ieder ander graag willen deelnemen aan de “normale” wereld, maar die in paniek of gefrustreerd raken als zij daarbij oneffenheden op hun pad tegen komen.  Als reactie hierop kunnen cliënten onaangepast gedrag laten zien. Hierbij kun je denken aan: woede, agressie richting personen en materiaal, verdriet, isolatie, automutileren etc.

Wat vragen wij
- Je volgt een zorg gerichte opleiding op MBO of HBO niveau, je bent een derde of vierde jaarsstudent.
Een praktijkovereenkomst vanuit school met daarop de stageperiode en het aantal stage-uren.
- We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces.
- Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.
- Je hebt een open en respectvolle werkhouding, je bent sociaal vaardig en je hebt gevoel voor humor.

Wat bieden wij 
Als je meer dan 150 uur stage loopt kom je in aanmerking voor  een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg (De hoogte van de stagevergoeding bedraagt € 310,- bruto per maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week, inclusief onkostenvergoeding waaronder mede de reiskosten woon/werkverkeer en de telefoonkosten worden verstaan. Voor stages van minder dan 36 uur per week geldt de vergoeding naar rato.) We bieden je een SBB erkende stageplaats, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen. Daarnaast wordt je begeleidt door een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde stagebegeleider.

Gesprekken
Wanneer je interesse hebt in een stage binnen cluster intensief op Dennendal. Dan kun je je sollicitatiebrief mailen naar Thomas de Jeeger: Email: tjeeger@reinaerde.nl

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Thomas de Jeeger. Begeleider D, Dennendal 06-300 46 697.