Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Dennendal

Stagiaires voor verschillende groepen op Dennendal Den Dolder

Stagiaires voor verschillende groepen op Dennendal Den Dolder

Voor Bomenhof1, 2, 3, Veldweg 10/12 (woongroepen) en Varia dagbesteding zijn wij op zoek naar enthousiaste stagiaires voor het schooljaar 2018/2019. Die een klik hebben met de doelgroep (volwassen/ tot ouder wordende cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking). Als je niet kunt wachten om onze cliënten te leren kennen en veel te leren neem dan snel contact op!

 

Stage lopen bij Reinaerde

Als stagiaire bij Reinaerde draag je bij aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van de cliënt. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijk hulpvraag waarin jij ze ondersteunt en begeleidt. Je zorgt op de groep voor een prettige en veilige sfeer, waarin de cliënten zichzelf kunnen zijn. Het doel van de ondersteuning is bijdrage aan een prettige dag. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogd. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door je collega's en de cliënten en hun verwanten. Binnen deze groepen op Dennendal werken wij met de methodieken Urlings en Triple C.

De stageplek
Het terrein Dennendal is een beschermd terrein waar cliënten met een complexe zorgvraag wonen. Op deze groepen kan dit zich ook uitten in moeilijk verstaanbaar gedrag en (verbale) agressie. Als stagiaire draai je alle diensten mee op je locatie. Binnen de woonvoorziening werk je dan ook onregelmatig, om zo veel mogelijk te leren is het belangrijk om alle diensten mee te draaien. Op elke groep is een werkbegeleider die jou samen met het team zal begeleiden in de praktijk. Je staat er niet alleen voor en wordt zorgvuldig begeleidt tijden jouw eigen leerproces.

Varia dagbesteding
Binnen Varia zijn twee groepen Varia Arbeid en Varia Variabel. De cliënten binnen Varia zijn woonachtig op het hele terrein het is dan ook een veelzijdige en gemêleerde groep.

Wonen
Bomenhof 1,2,3 en Veldweg 10/12 zijn verschillende woongroepen op het terrein. Op Veldweg 10/12 wonen volwassen cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking gedrag en psychiatrische problematiek. Op Bomenhof 1,2 en 3 wonen voornamelijk cliënten die ouder wordend zijn met een matig tot ernstige verstandelijke beperking. Op Bomenhof 3 ligt de nadruk op een gezellige sfeer met groepsmomenten. Op Bomenhof 2 ligt de nadruk op individuele begeleiding, en op Bomenhof1 ligt de nadruk op individuele begeleiding vanuit een groepsstructuur. Elke woning heeft een heel eigen groep cliënten en een eigen manier van begeleiden.

Wat vragen wij
- Je volgt een zorg gerichte opleiding op MBO of HBO niveau.
Een praktijkovereenkomst vanuit school met daarop de stageperiode en het aantal stage-uren.
- We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces.
- Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.
- Je hebt een open en respectvolle werkhouding, je bent sociaal vaardig en je hebt gevoel voor humor.

Wat bieden wij 
Als je meer dan 150 uur stage loopt kom je in aanmerking voor  een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg (De hoogte van de stagevergoeding bedraagt € 310,- bruto per maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week, inclusief onkostenvergoeding waaronder mede de reiskosten woon/werkverkeer en de telefoonkosten worden verstaan. Voor stages van minder dan 36 uur per week geldt de vergoeding naar rato.) We bieden je een SBB erkende stageplaats, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen. Daarnaast wordt je begeleidt door een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde stagebegeleider.

Gesprekken
Wanneer je interesse hebt in een stage binnen Dennendal. Dan kun je je sollicitatie brief opsturen naar Bianca Bos: BiBos@reinaerde.nl

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Bianca Bos. Begeleider D, Dennendal, 06 - 513 78 530.