Zoeken Contact Menu

Marije Lamerus

Ik doe steeds meer mensenkennis op

Omdat ik als flexbegeleider vaak bij verschillende cliënten kom, moet ik altijd goed aanvoelen wat iemand wel of juist niet leuk vindt. Dat is erg leuk aan mijn werk. Ik vind het waardevol en word er blij van om een bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen met een beperking. Als ik zie dat iemand door wat ik doe zich beter of rustiger voelt, is dat fantastisch.

In het verleden heb ik vier jaar op een dagcentrum gewerkt. Nu kom ik bij verschillende groepen. Alle collega’s die ik tegenkom, werken vanuit hun hart. Bij velen zie ik dat als cliënten een goede dag, avond of nacht hebben gehad, een bepaalde voldoening. Ik ken deze voldoening zelf ook. Daar doe je het voor en dat maakt je baan tot geweldig werk!

Juiste keuze

Vroeger wist ik niet wat voor werk ik wilde gaan doen. Mensen in mijn omgeving zeiden dat ik ‘iets’ in de zorg moest gaan doen omdat ik goed met mensen om kon gaan. Met nog best wat twijfel ben ik toen de opleiding SPW gaan doen. Al gauw kwam ik er bij mijn stages achter dat ik de goede opleiding heb gekozen en zo voelt het nu nog steeds.

Mensenkennis

Doordat ik met veel verschillende mensen werk, ontwikkel ik mijzelf elke dag weer. Zo doe ik steeds meer mensenkennis op en ik leer van collega’s. Zo heeft iedereen weer net een andere aanpak of andere kijk op een situatie.

En wil je jezelf met een training of opleiding verder ontwikkelen. Dan kan dat ook. Reinaerde biedt genoeg cursussen en opleiding aan! Laatst kwam ik op een groep waarbij iemand een opleiding  voor verpleging aan het doen was. Super leuk toch!

Marije Lamerus -page -001

Marije werkt als begeleider B bij het Flexbureau van Reinaerde.