Zoeken Contact Menu

Paardrijden bij de Prinses Máxima Manege

Kom paardrijden bij de Prinses Máxima Manege

De Prinses Máxima Manege in Den Dolder is een hippisch therapeutisch centrum voor mensen met een beperking. Naast recreatieve groepslessen paardrijden en huifbedrijden biedt de manege bijzondere vormen van begeleiding door een psycholoog, logopedist en fysiotherapeut met het paard als cotherapeut. Kinderen met een beperking kunnen dankzij de samenwerking met Kiwanis Club Bilthoven, NSGK en de DVB Foundation nu drie gratis privélessen krijgen.

Dankzij de samenwerking met Kiwanis Club Bilthoven, NSGK en de DVB Foundation kunnen nu nog meer kinderen kennismaken met paardrijden. Dat kan via een huifbed of een zadel. Het resultaat: genieten en ontspannen. Foto _ruiter

Paardrijden is meer dan een leuke, recreatieve sport. Het bevordert de balans, een correcte houding, stmuleert de bloedsomloop en het geeft zelfvertrouwen. Een paard functioneert als spiegel, helpt bij het optimaliseren van de communicatie en fungeert als therapeut. Ook als je niet zelf kunt rijden op een paard, kun je genieten van het rijden met behulp van een huifbed. De deinende beweging en de warmte van de paarden zorgt voor doorbloeding en stimulering van de organen. Bijkomend voordeel is een weldadige en totale ontspanning. 

Meer weten over de Prinses Máxima Manege? Klik hier voor de website.
Afspraken voor de drie kennismakingslessen kunnen gemaakt worden via info@prinsesmaximamanege.nl

 

Foto _huifbed _rijden