Zoeken Contact Menu

Vitaliteit bij Reinaerde

Vitaliteit bij Reinaerde

Programma's

Water je fit

Wat is goedkoop, overal verkrijgbaar en gezond? Juist, water! Met het programma 'water je fit' willen we water drinken stimuleren. Met water heb je oneindig veel mogelijkheden. Het is bovendien makkelijk verkrijgbaar. Zeker nu er in de meeste Nederlandse gemeenten een watertappunt is.

 • Wist je dat

  ...voor 1000 glazen water je slechts 30 eurocent betaalt

  ...in één glas sap wel vier suikerklontjes zitten. Water bevat geen calorieën en is daardoor een mooi alternatief voor sappen en frisdrank. Overzicht van suikers in dranken is te vinden op de NogWijzer.

  » Inklappen

Wortel je fit

Eet jij twee ons groente en twee stuks fruit? Dat is de hoeveelheid die je dagelijks zou moeten eten om voldoende gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Met het programma 'wortel je fit' willen we benadrukken dat het eten van fruit en groente lekker & gezond is. Veel groente en fruit eten verkleint namelijk het risico op hart- en vaatziekten en sommige soorten kanker. Vezels uit groente en fruit zorgen ook voor een goede darmwerking en spijsvertering. Zie ook het informatieblad energiebalans op de NogWijzer.

 • Wist je dat:

  ...groente en fruit helpen je ook om op gewicht te blijven. Ze zijn namelijk rijk aan vezels en die zorgen voor een goede maagvulling. Het resultaat is dat je een verzadigd gevoel hebt. Omdat dat gevoel lang aanhoudt, ga je minder snel ongezond snoepen.

  ...fruit het eetbare deel is van een zaadplant? Tomaten en komkommers zijn dan eigenlijk vruchten, maar worden toch meestal tot de groenten gerekend. De naam ‘fruit’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘fructus’. Dit is de verzamelnaam voor vruchten die over het algemeen rauw gegeten worden en een lekkere zoete of zure smaak hebben.
  (Bron: voedingscentrum)

  » Inklappen

Beweeg je fit

Naast de voedinggerelateerde programma's water je fit en wortel je fit, laat de invulling van het programma  'beweeg je fit' zien met intitiatieven als Ren-je-in-de-regio-estafette (lopen met medewerkers en clienten door de regio's heen) dat samen bewegen motiveert.  
Meer bewegen met of door de cliënten? De beweegcoaches ondersteunen graag door middel van coaching! Ze zitten vol ideeën en denken graag in mogelijkheden. Kijk bij contactgegevens hoe je ze kan benaderen.

 • Wist je dat

  … je door bewegen je geheugen traint?
  … rustig bewegen juist helpt tegen spierpijn, omdat dit de doorbloeding verbetert en daarmee het herstel van de spieren?

  » Inklappen