Zoeken Contact Menu

Reinaerde Fit

Reinaerde Fit

Met Reinaerde Fit willen we de cliënten stimuleren om gezond te leven. Gezonde voeding en voldoende beweging zorgen ervoor dat je lichaam goed werkt en dat je fit wordt en blijft. Je slaapt vaak beter, krijgt minder snel last van overgewicht en je hebt meer energie. Een gezonde leefstijl helpt mee om de kans op aandoeningen als hart- en vaatziekten te verkleinen.

We gaan hiervoor op de locaties aan de slag. Samen met begeleiders en cliënten zullen we kijken waar nog kansen liggen op het gebied van een gezonde leefstijl. Voor de ene locatie is dit op het gebied van bewegen, voor een andere locatie geldt voeding als aandachtspunt. De beweegcoach kan bijvoorbeeld helpen bij het opzetten van een locatieplan en wanneer nodig, bij de uitvoering ondersteunen.

Daarnaast kunnen vragen over een gezonde leefstijl via de helpdesk gesteld worden. Waar kun je voetballen in de buurt? En als je gezonder wilt gaan eten, waar moet je dan beginnen? Er zal gekeken worden welke mogelijkheden er in de omgeving van de cliënt zijn.

Reinaerde Fit is bedoeld voor cliënten of hun begeleiders die vragen hebben of ondersteuning wensen in het aangaan of behouden van een gezonde leefstijl.

Met de drie thema-programma's water je fit, wortel je fit en beweeg je fit zetten we gezonde leefstijl binnen Reinaerde op de kaart. Cliënten en medewerkers kunnen meedoen met o.a. een waterdag, kookworkshops en vele beweegactiviteiten.