Zoeken Contact Menu

Wonen in de wijk

Wonen in de wijk

Wonen in de wijkWonen in de wijk - Volwassenen

In de regio Utrecht heeft Reinaerde moderne appartementen, waar u samen met mensen met en zonder beperking woont. De appartementen hebben een eigen zit-/slaapkamer. Of men een eigen sanitairruimte en keukenblok heeft, varieert. In een aantal gevallen wordt dit gedeeld met medebewoners.

  • Lees meer
    Voor de cliënten van Reinaerde is in het gebouw vaak ook een groepsruimte, waar men met elkaar kan eten of leuke activiteiten doet. De begeleiding is hier, afhankelijk van de zorgvraag, 24 uur per dag of op afgesproken tijden aanwezig. In de appartementen en de directe omgeving is met elkaar van alles te beleven. Een praatje maken met de buren, een kopje koffie drinken of samen iets creatiefs ondernemen. In de buurt zijn winkels en is in de meeste gevallen een medisch centrum, horeca, een sportaccommodatie of buurthuis aanwezig. Ook is er openbaar vervoer, vaak op loopafstand. Kortom u woont midden in de maatschappij.

    » Inklappen

Wonen in de wijk - kinderenWonen in de wijk - Kinderen

Een kind met een ontwikkelingsachterstand of beperking kan zoveel aandacht en zorg nodig hebben, dat het de rest van het gezin te veel verstoort en de andere gezinsleden in de knel komen. Daarom heeft Reinaerde ook woonmogelijkheden.

  • Lees meer
    Tieners met een (lichte) verstandelijke beperking kunnen wonen in Utrecht, Nieuwegein en Houten. De jongeren wonen op deze locaties in kleinschalige groepen. Ze gaan naar school, stage of naar een kinderdagcentrum. Er wordt gekookt, het huishouden wordt gedaan en er worden samen activiteiten ondernomen. Elke tiener heeft een ondersteuningsplan en vaste begeleiders van wie ze begeleiding en aandacht krijgen. De ouders blijven bij dit alles nauw betrokken. Veel jongeren gaan in het weekend, voor feestdagen en vakanties naar huis.

    » Inklappen

Bekijk alle diensten Wonen in de wijk van Reinaerde op de interactieve kaart.


Naar interactieve kaart Wonen in de wijk

Reinaerde Wonen in de wijk

Alle locaties op de kaart
Toon kaart