HomeWonen in de wijk
thumb

Wonen in een woonwijk

Voor kinderen, jongeren, volwassen en ouderen zijn er verschillende, bij jou passende mogelijkheden.

Wat voor jou passend is, hangt samen met de begeleiding die nodig is. We hebben woonplekken voor mensen met een licht-verstandelijke beperking of een verstandelijke beperking, of voor mensen die ook intensieve begeleiding nodig hebben, met een lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel of een ernstig-meervoudige beperking. Je krijgt dan een beetje ondersteuning, meer of juist veel begeleiding en zorg.

Kinderen

Een kind met een ontwikkelingsachterstand of beperking kan zoveel aandacht en zorg nodig hebben, dat dit van de rest van het gezin te veel vraagt en andere gezinsleden in de knel komen. Daarom hebben we ook mogelijkheden voor kinderen. We hebben mogelijkheden voor kinderen die erg intensieve begeleiding nodig hebben en gezinswoonvormen voor kinderen en tieners die om andere redenen niet thuis kunnen wonen.

In gezinswoonvormen hebben kinderen en tieners die niet thuis kunnen wonen de mogelijkheid om toch in een gezin op te groeien, waar vaak ook andere (eigen) kinderen wonen. Je eet samen, de boodschappen worden gedaan en soms heeft ieder een eigen huishoudelijke taak. De kinderen gaan naar school of naar een kinderdagcentrum.

Jongeren

Jongeren met een (licht-)verstandelijke beperking kunnen bij ons wonen in Utrecht, Nieuwegein en Houten. Je woont in een kleinschalige groep en gaat naar school, loopt stage of gaat soms nog naar een kinderdagcentrum. Er wordt gekookt, het huishouden wordt samen gedaan en er worden samen activiteiten ondernomen. Elke jongere heeft een ondersteuningsplan en vaste begeleiders van wie je begeleiding en aandacht krijgt. Je familie blijft nauw betrokken. Veel jongeren gaan in het weekend, voor feestdagen en vakanties naar hun familie.

Lees hier meer over wonen en logeren voor kinderen

Volwassenen

In de provincie Utrecht zijn moderne appartementen, waar je samen met andere mensen met een beperking woont of met andere mensen. De appartementen hebben een eigen zit-/slaapkamer. Of je eigen sanitair en keukenblok hebt, varieert. Soms deel je dit met medebewoners.

In het gebouw is er vaak ook een groepsruimte, waar je met elkaar kunt eten of leuke activiteiten doen. De begeleiders zijn hier, afhankelijk van de nodige begeleiding, 24 uur per dag of op afgesproken tijden aanwezig. In de appartementen en de directe omgeving is met elkaar van alles te beleven. Een praatje maken met de buren, een kopje koffie drinken of samen iets ondernemen. In de buurt zijn winkels en is in de meeste gevallen een medisch centrum, horeca, sportaccommodatie of buurthuis aanwezig. Ook is openbaar vervoer vaak op loopafstand. Kortom; je woont midden in de maatschappij.

Ouderen

Ouderen met een beperking kunnen op veel plekken bij ons wonen. Het tempo en de activiteiten zijn afgestemd op de bewoners. Als de zorg intensiever wordt door ouderdomsziekten, verhuizen ouderen vaak naar de appartementen en woningen in Woudenberg, Utrecht en Den Dolder waar we deze zorg het best kunnen bieden.

Verhalen & blogs

thumb

Zoek wonen in de wijk

Aanmelden

Via deze pagina kun je je aanmelden voor een dienst. Heb je vragen over de mogelijkheden voor ondersteuning en zorg bij Reinaerde? Neem dan contact op met Klantadvies. Op werkdagen is de afdeling telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur via 030 28 75 210. Daarnaast kun je op ieder moment een e-mail sturen naar klantadvies@reinaerde.nl.

Bezoekadres: Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht
Postadres: Postbus 3364, 3502 GJ Utrecht
 

Veelgestelde vragen over logeren & wonen

Kan ik de woningen komen bekijken?

Als je bij ons wilt komen wonen, stemmen we eerst met je af welke woning bij jou past. Als je dat weet, ben je van harte welkom om te komen kijken.

Hoe lang van tevoren moet ik me aanmelden voor een woning?

We raden aan om je tijdig aan te melden als je bij ons wil komen wonen. Houd er rekening mee dat voor sommige woningen de wachttijd meerdere jaren kan zijn.

Kunnen volwassenen komen logeren?

Logeren bij Reinaerde is bedoeld voor kinderen en jongeren.

Wat wordt er vergoed als ik bij jullie woon?

Als je bij ons woont, is in de wet geregeld dat je meebetaalt aan de zorg. Lees in de brochure welke kosten worden betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), wat je zelf betaalt en wanneer je een beroep kunt doen op je verzekering of de gemeente.

Is VPT (volledig pakket thuis) mogelijk bij jullie?

Neem met Klantadvies contact op, zodat we kunnen nagaan of VPT voor jou de juiste oplossing is.

Meer vragen