HomeWonen en logeren voor kinderen
thumb

Wonen en logeren voor kinderen

Reinaerde biedt verschillende woon- en logeermogelijkheden voor kinderen met een beperking

Wonen in de wijk

Een kind met een ontwikkelingsachterstand of beperking kan zoveel aandacht en zorg nodig hebben, dat het de rest van het gezin te veel verstoort en de andere gezinsleden in de knel komen. Daarom heeft Reinaerde ook woonmogelijkheden.

Tieners met een (lichte) verstandelijke beperking kunnen wonen in Utrecht, Nieuwegein en Houten. De jongeren wonen op deze locaties in kleinschalige groepen. Ze gaan naar school, stage of naar een kinderdagcentrum. Er wordt gekookt, het huishouden wordt gedaan en er worden samen activiteiten ondernomen. Elke tiener heeft een ondersteuningsplan en vaste begeleiders van wie ze begeleiding en aandacht krijgen. De ouders blijven bij dit alles nauw betrokken. Veel jongeren gaan in het weekend, voor feestdagen en vakanties naar huis.

Logeren

Wij hebben voor nieuwe mensen geen mogelijkheden om te komen logeren.

Logeren bij Reinaerde is mogelijk in speciaal ingerichte logeerhuizen, in vakantiehuizen, bij een manege en in een aantal huizen van Reinaerde. Kinderen, tieners en jongeren met een ontwikkelingsachterstand, beperking, kinderen met ernstig meervoudige beperkingen en jongeren met een GGZ-achtergrond kunnen bij Reinaerde logeren. Afhankelijk van de locatie kan hier het hele jaar door gelogeerd worden, of een midweek, weekenden en/of vakanties.
Sommige ouders kiezen liever voor een (vast) gastgezin waar hun kind kan logeren.

Verhalen & blogs

thumb

Zoek wonen en logeren voor kinderen

Veelgestelde vragen

Kan ik de woningen komen bekijken?

Als je bij ons wilt komen wonen, stemmen we eerst met je af welke woning bij jou past. Als je dat weet, ben je van harte welkom om te komen kijken.

Hoe lang van tevoren moet ik me aanmelden voor een woning?

We raden aan om je tijdig aan te melden als je bij ons wil komen wonen. Houd er rekening mee dat voor sommige woningen de wachttijd meerdere jaren kan zijn.

Kunnen volwassenen komen logeren?

Logeren is bedoeld voor kinderen en jongeren tot ongeveer 21 jaar. Volwassenen kunnen komen wonen bij ons en kunnen op een enkele plek komen logeren in een woning. Veel jongeren gaan al logeren om te ontdekken wat je nog kunt leren voordat je meer op jezelf gaat wonen.

Wat wordt er vergoed als ik bij jullie woon?

Als je bij ons woont, is in de wet geregeld dat je meebetaalt aan de zorg. Lees in de brochure welke kosten worden betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), wat je zelf betaalt en wanneer je een beroep kunt doen op je verzekering of de gemeente.

Is VPT (volledig pakket thuis) mogelijk bij jullie?

Neem met Klantadvies contact op, zodat we kunnen nagaan of VPT voor jou de juiste oplossing is.

Meer vragen

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een dienst of heb je vragen over de mogelijkheden voor ondersteuning en zorg bij Reinaerde? Neem contact op met Klantadvies van Reinaerde.

Bezoekadres: Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht
Postadres: Postbus 3364, 3502 GJ Utrecht