HomeWonen en logeren voor kinderen
thumb

Wonen en logeren voor kinderen

Reinaerde biedt verschillende woon- en logeermogelijkheden voor kinderen met een beperking

Wonen in de wijk

Een kind met een ontwikkelingsachterstand of beperking kan zoveel aandacht en zorg nodig hebben, dat het de rest van het gezin te veel verstoort en de andere gezinsleden in de knel komen. Daarom heeft Reinaerde ook woonmogelijkheden.

Tieners met een (licht-)verstandelijke beperking kunnen wonen in Utrecht, Nieuwegein en Houten. De jongeren wonen op deze locaties in kleinschalige groepen. Ze gaan naar school, stage of naar een kinderdagcentrum. Er wordt gekookt, het huishouden wordt gedaan en er worden samen activiteiten ondernomen. Elke tiener heeft een ondersteuningsplan en vaste begeleiders van wie ze begeleiding en aandacht krijgen. De ouders blijven bij dit alles nauw betrokken. Veel jongeren gaan in het weekend, voor feestdagen en vakanties naar huis.

Logeren

Logeren bij Reinaerde is mogelijk in twee speciaal ingerichte logeerhuizen van Reinaerde. Je kind kan bij ons logeren en zo kunnen we je gezin even ontlasten. Kinderen met een matige of ernstig verstandelijke beperking én gedragsproblematiek of kinderen/jongeren met een (zeer) ernstige meervoudige of verstandelijke beperking kunnen bij ons logeren.

Verhalen & blogs

thumb

Zoek wonen en logeren voor kinderen

Veelgestelde vragen

Kan ik de woningen komen bekijken?

Als je bij ons wilt komen wonen, stemmen we eerst met je af welke woning bij jou past. Als je dat weet, ben je van harte welkom om te komen kijken.

Hoe lang van tevoren moet ik me aanmelden voor een woning?

We raden aan om je tijdig aan te melden als je bij ons wil komen wonen. Houd er rekening mee dat voor sommige woningen de wachttijd meerdere jaren kan zijn.

Kunnen volwassenen komen logeren?

Logeren bij Reinaerde is bedoeld voor kinderen en jongeren.

Wat wordt er vergoed als ik bij jullie woon?

Als je bij ons woont, is in de wet geregeld dat je meebetaalt aan de zorg. Lees in de brochure welke kosten worden betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), wat je zelf betaalt en wanneer je een beroep kunt doen op je verzekering of de gemeente.

Is VPT (volledig pakket thuis) mogelijk bij jullie?

Neem met Klantadvies contact op, zodat we kunnen nagaan of VPT voor jou de juiste oplossing is.

Meer vragen

Aanmelden

Via deze pagina kun je je aanmelden voor een dienst. Heb je vragen over de mogelijkheden voor ondersteuning en zorg bij Reinaerde? Neem dan contact op met Klantadvies. Op werkdagen is de afdeling telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur via 030 28 75 210. Daarnaast kun je op ieder moment een e-mail sturen naar klantadvies@reinaerde.nl.

Bezoekadres: Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht
Postadres: Postbus 3364, 3502 GJ Utrecht