HomeJeugdhulp
thumb

Jeugdhulp

Soms heeft een gezin door problemen met de opvoeding of het gedrag van het kind hulp nodig.

Reinaerde ondersteunt deze gezinnen op twee manieren. Met intensieve ambulante jeugdhulpverlening thuis of met tijdelijke ondersteuning van het kind in een woning van Reinaerde.

Ambulante jeugdhulpverlening

Er zijn twee vormen van ambulante jeugdhulpverlening. Allereerst is er intensieve ambulante jeugdhulpverlening voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar. Ouders krijgen door de intensieve begeleiding inzicht in wat het kind nodig heeft en hoe zij het kind daarin kunnen ondersteunen.
Daarnaast heeft Reinaerde familietherapie (MDFT) voor gezinnen met jongeren tussen 12 en 23 jaar. Deze familietherapie is gericht op de jongere, het gezin en zijn omgeving. De jongere en de ouders krijgen inzicht in wat ze van elkaar kunnen verwachten en hoe ze samen problemen kunnen oplossen.

thumb

Zoek jeugdhulp

Veelgestelde vragen

Hebben jullie jeugdzorg of jeugdhulp?

Ja, kinderen en gezinnen kunnen voor verschillende vormen van jeugdhulpverlening bij ons terecht. Lees meer.

Het gaat niet zo goed in ons gezin, kunnen jullie ons helpen?

Ja, in veel gevallen kunnen we helpen bij vragen over opvoeding of problemen in het gezin, als er in het gezin een kind is met een verstandeljike beperking

Is er voor ons hulp thuis mogelijk?

Zorg aan huis is mogelijk voor kinderen met een beperking. Meer informatie bij ondersteuning thuis. We hebben geen wijkverpleging of huishoudelijke hulp. Ook volwassenen kunnen begeleiding thuis krijgen. Zie ambulante begeleiding.

Ons kind krijgt medicatie en sondevoeding. Kan dat bij het kinderdagcentrum worden gegeven?

Ja, samen met ouders gaan we na welke zorg er nodig is. We hebben groepen bij kinderdagcentra voor kinderen met een ernstig-meervoudige beperking. Daarnaast is er diverse andere zorg mogelijk.

Mijn kind ontwikkelt zich anders; kunnen jullie nagaan wat er aan de hand is?

Als jullie kind zich anders ontwikkelt, dan kunnen wij daar in veel gevallen iets in betekenen. Neem contact op met Klantadvies.

Meer vragen

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een dienst of heb je vragen over de mogelijkheden voor ondersteuning en zorg bij Reinaerde? Neem contact op met Klantadvies van Reinaerde.

Bezoekadres: Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht
Postadres: Postbus 3364, 3502 GJ Utrecht