HomeBuitenschoolse opvang
thumb

Buitenschoolse opvang

Bij de gespecialiseerde buitenschoolse opvang van Reinaerde worden kinderen in kleine groepen opgevangen door professionele begeleiders.

Er is gespecialiseerde buitenschoolse opvang voor kinderen van het kinderdagcentrum én voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of beperking die (speciaal) onderwijs volgen. De ervaren begeleiders bieden het kind een veilige en gezellige plek. Spel en ontspanning staan centraal. Net als voor andere buitenschoolse opvang kunnen ouders van kinderen uit het (speciaal) onderwijs in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

thumb

Zoek buitenschoolse opvang

Veelgestelde vragen

Hebben jullie jeugdzorg of jeugdhulp?

Ja, kinderen en gezinnen kunnen voor verschillende vormen van jeugdhulpverlening bij ons terecht. Lees meer.

Het gaat niet zo goed in ons gezin, kunnen jullie ons helpen?

Ja, in veel gevallen kunnen we helpen bij vragen over opvoeding of problemen in het gezin, als er in het gezin een kind is met een verstandeljike beperking

Is er voor ons hulp thuis mogelijk?

Zorg aan huis is mogelijk voor kinderen met een beperking. Meer informatie bij ondersteuning thuis. We hebben geen wijkverpleging of huishoudelijke hulp. Ook volwassenen kunnen begeleiding thuis krijgen. Zie ambulante begeleiding.

Ons kind krijgt medicatie en sondevoeding. Kan dat bij het kinderdagcentrum worden gegeven?

Ja, samen met ouders gaan we na welke zorg er nodig is. We hebben groepen bij kinderdagcentra voor kinderen met een ernstig-meervoudige beperking. Daarnaast is er diverse andere zorg mogelijk.

Mijn kind ontwikkelt zich anders; kunnen jullie nagaan wat er aan de hand is?

Als jullie kind zich anders ontwikkelt, dan kunnen wij daar in veel gevallen iets in betekenen. Neem contact op met Klantadvies.

Meer vragen

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een dienst of heb je vragen over de mogelijkheden voor ondersteuning en zorg bij Reinaerde? Neem contact op met Klantadvies van Reinaerde.

Bezoekadres: Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht
Postadres: Postbus 3364, 3502 GJ Utrecht