HomeBuitenschoolse opvang, vakantiedagopvang, zaterdagopvang en sport en spel
thumb

Buitenschoolse opvang, vakantiedagopvang, zaterdagopvang en sport en spel

Ieder kind heeft een eigen zorgvraag en samen zoeken we de best passende ondersteuning.

Lees hier meer:

thumb

Buitenschoolse opvang

Bij de gespecialiseerde buitenschoolse opvang van Reinaerde worden kinderen in kleine groepen opgevangen door professionele begeleiders.

Er is gespecialiseerde buitenschoolse opvang voor kinderen van het kinderdagcentrum én voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of beperking die (speciaal) onderwijs volgen. De ervaren begeleiders bieden het kind een veilige en gezellige plek. Spel en ontspanning staan centraal. Net als voor andere buitenschoolse opvang kunnen ouders van kinderen uit het (speciaal) onderwijs in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

thumb

Vakantiedagopvang en zaterdagopvang

Kinderen die naar school gaan, hebben twaalf weken per jaar vakantie. Bij Reinaerde wordt elke vakantie gevierd met gespecialiseerde vakantieopvang. In de veilige, goed voorziene kinderdagcentra zijn er voor uw kind aantrekkelijke themaprogramma's met knutselen, muziek en dans. Een wandeling met ijsje, samen buitenspelen of lekker de deugniet uithangen. Alles wat een vakantie leuk maakt, is bij ons voor handen.

In het weekend is er tijd voor leuke dingen. Voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of beperking is er de gespecialiseerde weekendopvang en zaterdagclub van Reinaerde. De gespecialiseerde weekendopvang vindt plaats in de logeerhuizen van Reinaerde, overdag op zaterdag en zondag. De gespecialiseerde zaterdagclub wordt gehouden in (een aantal) kinderdagcentra van Reinaerde. Bij opvang in het weekend kunnen kinderen genieten van bijvoorbeeld wandelen, snoezelen, knutselen, spelen en muziek maken.

thumb

Sport en spel

In het weekend is er tijd om leuke dingen te doen.

Kinderen en tieners met een ontwikkelingsachterstand of een beperking die van beweging houden zijn dan welkom bij Sport en Spel. In een groep van maximaal 14 kinderen worden allerlei leuke activiteiten gedaan. Sport en Spel vindt plaats in Veenendaal bij kinderdagcentrum de Vlindervallei. Het programma is gericht op beweging en duurt een dagdeel.

Verhalen & blogs

thumb

Zoek buitenschoolse opvang, vakantiedagopvang, zaterdagopvang en sport en spel

Veelgestelde vragen

Hebben jullie jeugdzorg of jeugdhulp?

Ja, kinderen en gezinnen kunnen voor verschillende vormen van jeugdhulpverlening bij ons terecht. Lees meer.

Het gaat niet zo goed in ons gezin, kunnen jullie ons helpen?

Ja, in veel gevallen kunnen we helpen bij vragen over opvoeding of problemen in het gezin, als er in het gezin een kind is met een verstandeljike beperking

Is er voor ons hulp thuis mogelijk?

Zorg aan huis is mogelijk voor kinderen met een beperking. Meer informatie bij ondersteuning thuis. We hebben geen wijkverpleging of huishoudelijke hulp. Ook volwassenen kunnen begeleiding thuis krijgen. Zie ambulante begeleiding.

Ons kind krijgt medicatie en sondevoeding. Kan dat bij het kinderdagcentrum worden gegeven?

Ja, samen met ouders gaan we na welke zorg er nodig is. We hebben groepen bij kinderdagcentra voor kinderen met een ernstig-meervoudige beperking. Daarnaast is er diverse andere zorg mogelijk.

Mijn kind ontwikkelt zich anders; kunnen jullie nagaan wat er aan de hand is?

Als jullie kind zich anders ontwikkelt, dan kunnen wij daar in veel gevallen iets in betekenen. Neem contact op met Klantadvies.

Meer vragen

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een dienst of heb je vragen over de mogelijkheden voor ondersteuning en zorg bij Reinaerde? Neem contact op met Klantadvies van Reinaerde.

Bezoekadres: Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht
Postadres: Postbus 3364, 3502 GJ Utrecht