HomeBeschut wonen
thumb

Beschut wonen

Soms is het beter om te wonen in een rustige en beschutte omgeving en niet in een woonwijk.

Voor de één om niet te veel indrukken op te doen, voor de ander omdat het eigen gedrag te risicovol is en intensieve begeleiding nodig is. Daarnaast is het prettig voor mensen met een ernstige-meervoudige beperking en ouderen met een beperking om ook in een beschutte omgeving te wonen.

In een omgeving waar alle zorg binnen handbereik is. Er zijn twee plekken om te wonen in een beschutte omgeving: De Heygraeff in Woudenberg en Dennendal in Den Dolder.

Verhalen & blogs

thumb

Zoek beschut wonen

Veelgestelde vragen

Kan ik de woningen komen bekijken?

Als je bij ons wilt komen wonen, stemmen we eerst met je af welke woning bij jou past. Als je dat weet, ben je van harte welkom om te komen kijken.

Hoe lang van tevoren moet ik me aanmelden voor een woning?

We raden aan om je tijdig aan te melden als je bij ons wil komen wonen. Houd er rekening mee dat voor sommige woningen de wachttijd meerdere jaren kan zijn.

Kunnen volwassenen komen logeren?

Logeren bij Reinaerde is bedoeld voor kinderen en jongeren.

Wat wordt er vergoed als ik bij jullie woon?

Als je bij ons woont, is in de wet geregeld dat je meebetaalt aan de zorg. Lees in de brochure welke kosten worden betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), wat je zelf betaalt en wanneer je een beroep kunt doen op je verzekering of de gemeente.

Is VPT (volledig pakket thuis) mogelijk bij jullie?

Neem met Klantadvies contact op, zodat we kunnen nagaan of VPT voor jou de juiste oplossing is.

Meer vragen

Aanmelden

Via deze pagina kun je je aanmelden voor een dienst. Heb je vragen over de mogelijkheden voor ondersteuning en zorg bij Reinaerde? Neem dan contact op met Klantadvies. Op werkdagen is de afdeling telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur via 030 28 75 210. Daarnaast kun je op ieder moment een e-mail sturen naar klantadvies@reinaerde.nl.

Bezoekadres: Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht
Postadres: Postbus 3364, 3502 GJ Utrecht