HomeBeschut wonen
thumb

Beschut wonen

Soms is het beter om te wonen in een rustige en beschutte omgeving en niet in een woonwijk.

Voor de één om niet te veel indrukken op te doen, voor de ander omdat het eigen gedrag te risicovol is en intensieve begeleiding nodig is. Daarnaast is het prettig voor mensen met een ernstige-meervoudige beperking en ouderen met een beperking om ook in een beschutte omgeving te wonen.

In een omgeving waar alle zorg binnen handbereik is. Er zijn twee plekken om te wonen in een beschutte omgeving: De Heygraeff in Woudenberg en Dennendal in Den Dolder.

Verhalen & blogs

thumb

Zoek beschut wonen

Veelgestelde vragen

Kan ik de woningen komen bekijken?

Als je bij ons wilt komen wonen, stemmen we eerst met je af welke woning bij jou past. Als je dat weet, ben je van harte welkom om te komen kijken.

Hoe lang van tevoren moet ik me aanmelden voor een woning?

We raden aan om je tijdig aan te melden als je bij ons wil komen wonen. Houd er rekening mee dat voor sommige woningen de wachttijd meerdere jaren kan zijn.

Kunnen volwassenen komen logeren?

Logeren is bedoeld voor kinderen en jongeren tot ongeveer 21 jaar. Volwassenen kunnen komen wonen bij ons en kunnen op een enkele plek komen logeren in een woning. Veel jongeren gaan al logeren om te ontdekken wat je nog kunt leren voordat je meer op jezelf gaat wonen.

Wat wordt er vergoed als ik bij jullie woon?

Als je bij ons woont, is in de wet geregeld dat je meebetaalt aan de zorg. Lees in de brochure welke kosten worden betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), wat je zelf betaalt en wanneer je een beroep kunt doen op je verzekering of de gemeente.

Is VPT (volledig pakket thuis) mogelijk bij jullie?

Neem met Klantadvies contact op, zodat we kunnen nagaan of VPT voor jou de juiste oplossing is.

Meer vragen

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een dienst of heb je vragen over de mogelijkheden voor ondersteuning en zorg bij Reinaerde? Neem contact op met Klantadvies van Reinaerde.

Bezoekadres: Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht
Postadres: Postbus 3364, 3502 GJ Utrecht