HomeVrijwilligerswerk
thumb

Vrijwilligerswerk

Samen krijgen we meer voor elkaar. Daarom geloven wij in de kracht van samen!

Vrijwilligers geven net dat beetje extra aandacht. Voor mensen met een beperking, begeleiders en de organisatie zijn ze speciaal, want ze zetten zich in hun eigen tijd in. Er is voor iedereen passend vrijwilligerswerk. Klein of groot. Vaak of eenmalig. Met een groep mensen of individueel. Als onderdeel van een reïntegratietraject of als maatschappelijke stage. Alles is mogelijk.

De vragen zijn divers: van hulp bij lezen, schrijven of computers tot wandelen, boodschappen doen of het begeleiden van een sportdag. Creatieve activiteiten, ontspanning, sport of gezellig koffie drinken en kletsen. Handen uit de mouwen of beschikbaar stellen van kennis? Het kan allemaal! En dat ook nog lokaal en dichtbij. Reinaerde heeft veel locaties verspreid over de hele provincie Utrecht.

Overweeg je om vrijwilligerswerk te gaan doen?

Samen gaan we in gesprek over waar jouw talenten en interesses het beste tot zijn recht komen. We kijken daarbij naar de wensen en mogelijkheden van de cliënt en van jou. Stuur ons een berichtje en wij nemen contact met jou op. Kijk voor de meest recente vrijwilligersvacatures hier.

Vrijwilligerscoördinatoren

Voor vragen kunt u contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator:
Leonie Dingemans, t. 06 23 49 87 49

Volg ons ook via Vrijwilligers Reinaerde op Facebook.

Als bedrijf vrijwilligerswerk doen?

Bij de ontmoeting tussen mensen met een beperking en de bedrijfsvrijwilligers ontstaan er mooie momenten en verrassende inzichten. We gaan elke keer op zoek naar dé match waarbij het aanbod van een bedrijf goed aansluit bij de vraag van een locatie en de cliënten.

Uitgangspunten hierbij zijn:

  • Flexibel: een goede match vraagt flexibiliteit van beide kanten, net een andere datum of het opsplitsen in meerdere kleinere groepen kunnen hierbij horen;
  • Lokaal: de match maken we het liefst zo lokaal mogelijk. Er zijn veel mogelijkheden in de hele provincie Utrecht;
  • Duurzaam: we streven naar duurzame samenwerkingen, we streven er naar dat de samenwerking voor langere tijd is;
  • De cliënt doet er toe: cliënten hebben een rol en een bijdrage aan het teamuitje, hierdoor is er sprake van wederkerigheid.

Dit is voor ons de kracht van samen!

Werken en leren