HomeVrijwilligerswerk
thumb

Vrijwilligerswerk

Samen krijgen we meer voor elkaar. Daarom geloven wij in de kracht van samen!

Vrijwilligers geven net dat beetje extra aandacht. Voor mensen met een beperking, begeleiders en de organisatie zijn ze speciaal, want ze zetten zich in hun eigen tijd in. Er is voor iedereen passend vrijwilligerswerk. Klein of groot. Vaak of eenmalig. Met een groep mensen of individueel. Als onderdeel van een re-integratietraject of als maatschappelijke stage. Alles is mogelijk.

De vragen zijn divers: van hulp bij lezen, schrijven of computers tot wandelen, boodschappen doen of het begeleiden van een sportdag. Creatieve activiteiten, ontspanning, sport of gezellig koffie drinken en kletsen. Handen uit de mouwen of beschikbaar stellen van kennis? Het kan allemaal! En dat ook nog lokaal en dichtbij. Reinaerde heeft veel locaties verspreid over de provincie Utrecht.

Overweeg je om vrijwilligerswerk te gaan doen?

Samen gaan we in gesprek over waar jouw talenten en interesses het beste tot zijn recht komen. We kijken daarbij naar de wensen en mogelijkheden van de cliënt en van jou. Stuur ons een berichtje en wij nemen contact met jou op. Kijk voor de meest recente vrijwilligersvacatures hierVolg ons ook via Vrijwilligers Reinaerde op Facebook.

Als bedrijf vrijwilligerswerk doen?

Bij de ontmoeting tussen mensen met een beperking en de bedrijfsvrijwilligers ontstaan mooie momenten en verrassende inzichten. We gaan elke keer op zoek naar dé match om het aanbod van een bedrijf goed aan te laten sluiten bij de vraag van een locatie en de cliënten.

Uitgangspunten hierbij zijn:

  • Flexibiliteit: een goede match vraagt flexibiliteit van beide kanten, net een andere datum of het opsplitsen in meerdere kleinere groepen kunnen hierbij horen;
  • Lokaal: de match maken we het liefst zo lokaal mogelijk. Er zijn veel mogelijkheden in de provincie Utrecht;
  • De kracht van samen: we streven naar samenwerking voor langere tijd;
  • De cliënt doet er toe: cliënten doen iets terug en dragen bijvoorbeeld bij aan het teamuitje, waardoor er sprake is van wederkerigheid.

Met elkaar maken we de wereld een beetje mooier waarin iedereen een rol van betekenis heeft.

Werken en leren