HomeVrijwilligerswerk
thumb

Vrijwilligerswerk

Waardevol voor iedereen

Vrijwilligers zijn belangrijk voor de cliënten bij Reinaerde. Cliënten kunnen samen met vrijwilligers en begeleiders het beste uit zichzelf halen. Veel vrijwilligers helpen cliënten aan contact met hun omgeving zodat zij nog meer kunnen meedoen en een zinvolle bijdrage bieden.

Vrijwilligerswerk is belangrijk voor cliënten én vrijwilligers

Voor de ene vrijwilliger is dat een mooie kennismaking met andere mensen, voor de ander een zinvolle besteding van de vrije tijd. Je haalt er altijd iets waardevols uit! Er zijn veel vormen van vrijwilligerswerk, zoals samen met cliënten activiteiten ondernemen, het verzorgen van vervoer naar (sport)activiteiten of klussen bij Reinaerde. Er zijn zowel mogelijkheden voor eenmalige activiteiten als voor werkzaamheden voor langere tijd.

Overweeg je om vrijwilligerswerk te gaan doen?

Samen gaan we in gesprek over waar jouw talenten en interesses het beste tot zijn recht komen. We kijken daarbij naar de wensen en mogelijkheden van de cliënt en van jou.

Stuur een mail naar informelezorg@reinaerde.nl en wij nemen contact met jou op.

Kijk voor de meest recente vrijwilligersvacatures hier.

Download de Informatiegids Vrijwilligerswerk.


Vrijwilligerscoördinatoren
Voor vragen kunt u contact opnemen met de vrijwilligerscoördinatoren:

  • Leonie Dingemans, t. 06 23 49 87 49 (gemeenten Utrecht, Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vijfheerenlanden)
  • Petra van Dongen, t. 06 10 96 72 82 (gemeenten Zeist, Veenendaal, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, De Ronde Venen, Montfoort, Stichtse Vecht, Woudenberg en Woerden)
  • Renske Stassen, t. 06 83 15 84 72 (Dennendal, gemeente Zeist)

U kunt uw vraag ook mailen naar: informelezorg@reinaerde.nl

Lees ook Vrijwilligers Reinaerde op Facebook.

Vrijwilligers in beeld

Ria Slot werkt met speksteen met een klein groepje cliënten bij dagcentrum de Werkspecht in Maarssenbroek. Zij maken beelden en doen hun best om het zo mooi mogelijk te maken!

“Ik zocht iets om te doen en de Werkspecht was in de buurt, altijd handig! De sfeer voelde goed en ik voel me op m'n gemak daar! Het levert mij leuk contact op met de cliënten. Ik hou er zelf een goed gevoel aan over en we zijn samen trots op het eindproduct.”

Roy van der Hoeff geeft yogalessen aan de bewoners van de Reiger in Bilthoven.

“De cliënten vinden tijdens de yogales erkenning van wie zij zijn. Iedereen in de les heeft wat te zeggen en mag een leuke oefening inbrengen. Het leuke is dat ze vaak heel spontaan reageren en de les nooit word zoals ik het had voorbereid. Het maakt mij weer kind omdat ze mij meenemen in hun belevingswereld."

Wil Strien is al 14 jaar vrijwilliger voor de kinderen van kindercentrum Skippy.

“Ik vind het zo leuk vanwege de liefde die ik van de kinderen krijg".

Suman Mahabali is al twee jaar vrijwilliger van Mirjam van Veldhuizen.

Werken en leren