HomeLeerling/zij-instroom
thumb

Leerling/zij-instroom

We hebben jou nodig!

Ben jij actief, ondernemend, klantgericht en heb je inlevingsvermogen? Kom dan bij ons het vak leren. Want om goede zorg en begeleiding te kunnen bieden, hebben we jou nodig! Er zijn mogelijkheden om als leerling of als zij-instromer aan de slag te gaan.

Leerling

Om leerling te worden bij Reinaerde moet je minimaal zeventien jaar zijn. Je kunt bij Reinaerde de onderstaande opleidingen volgen:

  • MBO Maatschappelijke Zorg (niveau 3)
  • MBO Maatschappelijke Zorg (niveau 4)
  • MBO Verzorgende Individuele Gezondheidszorg niveau 3
  • MBO Verpleegkunde niveau 4

Voor informatie over de opleidingen kun je contact opnemen scholen waarmee Reinaerde een samenwerkingsverband heeft. Voor MBO niveau 3 en 4 zijn dat:

Op je werkplek helpt een werkbegeleider je met het realiseren van jouw persoonlijke leerdoelen. Daarnaast volgt de afdeling Praktijkopleiding van Reinaerde jouw werk- en leerproces.

Zij-instroom

Voor mensen vanaf 25 jaar die vanuit een andere beroepsgroep de overstap willen maken naar een functie binnen de gehandicaptenzorg is een zij-instroomtraject opgezet. Aan de hand van een aantal criteria wordt bekeken of iemand in aanmerking komt voor dit traject.

Als je zij-instromer wordt, ga je een beroepsopleiding volgen. Door de eerdere werkervaring heb je als zij-instromer een bepaald salarisniveau opgebouwd en heb je daarbij vaak hogere lasten. Je wordt daarom ingeschaald in FWG 30 van de CAO Gehandicaptenzorg. Dit is het salarisniveau van een begeleider A. Het traject geldt wanneer je één van de volgende opleidingen wilt gaan volgen:

  • MBO Maatschappelijke Zorg (niveau 3)
  • MBO Maatschappelijke Zorg (niveau 4)
  • MBO Verzorgende Individuele Gezondheidszorg niveau 3
  • MBO Verpleegkunde niveau 4

Algemene informatie leerlingplaats/zij-instroom
Als je bij Reinaerde wordt aangenomen als leerling of zij-instromer, dan krijg je een zogenoemd leerarbeidsovereenkomst. Dit contract voor 32 uur per week geldt tijdens jouw opleiding.

Binnen deze 32 uur krijg je 3,5 uur om naar school te gaan. De resterende schooluren investeer je zelf. Je gaat maximaal 40 weken per jaar naar school. Tijdens schoolvakanties werk je 32 uur per week op de locatie. Reinaerde vergoedt de studiekosten (schoolgeld, boekengeld) en de reiskosten van huis naar school.

Je kunt alleen solliciteren als er vacatures zijn. Klik hier voor de actuele vacatures

Werken en leren