HomeBekend bij andere professionals
thumb

Bekend bij andere professionals

Hoe is het geregeld?

Recht om veilig op te kunnen groeien.

Ieder kind heeft recht op goede zorg. Soms zijn er voor gezond en veilig opgroeien extra inspanningen nodig. Daarom krijgt je kind of je gezin ondersteuning of zorg van ons. Misschien krijg je zelf ook van andere professionals hulp.

Vermelding verwijsindex

Soms zijn er risicovolle signalen bij het opgroeien.Dan is het goed als verschillende mensen die je kind begeleiden van elkaar weten dat zij dat doen. Zo kun je beter op elkaar afgestemde hulp krijgen. Hiervoor kan je kind in de Verwijsindex worden geregistreerd. De Verwijsindex wordt landelijk gebruikt voor kinderen en jongeren tot 23 jaar. De verwijsindex is een initiatief van de overheid. De manager of gedragskundige bij Reinaerde bepaalt na een afweging of je kind wordt aangemeld in de Verwijsindex.

Wij vinden het belangrijk dat je op de hoogte bent dat wij bij andere professionals bekend maken dat we je begeleiden. Je begeleider kan je meer vertellen over de Verwijsindex. Voor kinderen tot 12 jaar informeren we ouders of andere wettelijk vertegenwoordigers, bij jongeren tot 16 jaar de jongeren met instemming van de ouders en vanaf 16 jaar de jongeren zelf.

Vragen?

Voor elke gemeente heeft Reinaerde contactpersonen die je kan informeren over de Verwijsindex. Bel met 030 22 99 922 voor meer informatie.