HomeZorg begint bij leven
thumb

Zorgen begint bij leven

Bekijk hier een praktijkvoorbeeld van Zorgen begint bij leven en lees wat we willen bereiken.

We willen van waarde zijn in het leven van mensen met een beperking. Daarin zijn we bescheiden, want het leven gaat over meer dan zorg. Leven is wonen, leren, zorgen, ontspannen, werken, zingeving ervaren en samen zijn. Iedereen doet dat op z’n eigen manier. Daarom is het gesprek met cliënten en hun familie over wat voor hen belangrijk is, de basis voor alles wat wij samen doen.

Dit willen we bereiken:

  • De gesprekken met cliënten en hun familie over wat zij belangrijk vinden, gaan niet alleen over de zorg. We hebben samen aandacht voor andere leefgebieden, zoals wonen, leren en vrije tijd. Het mensbeeld vanpositieve gezondheid helpt ons hierbij. Door deze manier van samen kijken en werken wordt de kwaliteit van leven van cliënten merkbaar beter.
  • We realiseren nieuwe vormen van dienstverlening op het gebied van wonen, werk en vrije tijd. Ook hierin is de zorg aanvullend op het leven van cliënten. We gaan werken met minder vaste ‘eigen’ locaties en zoeken meer samenwerking in het dorp, de stad en de regio. Lessen die we hieruit leren, vertalen we naar ons vastgoedbeleid.
  • We vragen ons samen met cliënten en familieactief af: doen we wat van waarde is? Is dit de meest passende begeleiding, ondersteuning of zorg? Het kan zijn dat onze rol verandert, en we voeren daarover actief het gesprek.