HomeSamen zijn we deskundig
thumb

Samen zijn we deskundig

Bekijk hier een praktijkvoorbeeld van Samen zijn we deskundig en lees wat we willen bereiken.

We doen waar we goed in zijn en daar zijn we trots op. En we kunnen en willen het niet alleen, zeker niet in deze tijden van personeelstekorten. Cliënten, familie, mensen uit de buurt, zorgprofessionals, ondernemers en andere (zorg)organisaties: samen zijn we betrokken bij de zorg en ondersteuning van mensen met een beperking. Iedereen draagt op zijn eigen plek bij aan de zorg en ondersteuning van mensen met een beperking. Met elkaar delen we ervaring, kennis en talent. Daarbij zijn onderling vertrouwen en gelijkwaardigheid onmisbaar.

Dit willen we bereiken:

  • Werken is onderdeel van ons leven en omgekeerd. Ook dat is ‘positieve gezondheid’. Samen hebben we oog voor wat iedereen die bij Reinaerde werkt nodig heeft en belangrijk vindt. Daarbij gaan we uit van persoonlijke talenten en van wat iemand wil leren. Dit maakt onze organisatie een plek waar mensen graag komen en blijven werken.
  • We betrekken meer mensen in het werk. De talenten en expertises van mensen buiten de zorg kunnen we goed gebruiken. Denk aan ervaringsdeskundigheid of ondernemerschap. De inzet van deze mensen verlaagt de werkdruk voor alle collega’s en leidt tot minder inzet van tijdelijke zorgmedewerkers.
  • Het samenwerken met anderen is inspirerend en inclusief. Dat verrijkt het leven van cliënten. Met onze zorg en ondersteuning staan we midden in de wereld om ons heen. En dus kunnen we zeggen: zorg staat in dienst van kwaliteit van (samen) leven van cliënten.
  • We investeren in scholing zodat onze expertise op peil blijft én alle collega’s zich kunnen ontwikkelen. Hierdoor is de professionaliteit van onze dienstverlening goed geborgd. Daarnaast ontwikkelen we professionaliteit in het samenwerken met anderenomdat dat nu belangrijker is.