HomeWerk(t) voor mij: Paul

Werk(t) voor mij: Paul

De bierflesjes van Stadsbrouwerij De Dikke? Die worden geëtiketteerd door Paul! Elke week wordt hij vanuit Reinaerde Arbeidscentrum VOS naar zijn werk gebracht. Op deze pagina lees en zie je hoe dit werkt voor Paul, zijn begeleider én de eigenaar van de brouwerij.

📹 Deel 1: Paul

Samen mogelijk maken

Bij Reinaerde vinden wij het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Zo dichtbij en lokaal als mogelijk. Open en in de maatschappij waar het kan. En in een beschutte omgeving waar dat nodig is. Werk en dagbesteding is er voor mensen met een beperking die een springplank nodig hebben omdat zij verder willen, een vangnet voor zij die niet meekunnen en een veilige haven voor de mensen die dat nodig hebben. Zodat ieder zijn talent kan gebruiken, kan groeien als mens en kan doen waar die gelukkig van wordt.

Samen met cliënten, hun familie, collega’s, mensen in de buurt, ondernemers en andere (zorg)organisaties onderzoeken we hoe we dit mogelijk kunnen maken. Zodat er voor iedereen genoeg gevarieerd aanbod van dagbesteding blijft. Bij Reinaerde en bij onze samenwerkingspartners.

📹 Deel 2: Pauls werkgever

‘In de beginperiode kwam een van de jongens naar me toe en zei: ik heb écht werk. Bij een echt bedrijf! En dat is ook zo’ vertelt Etske, eigenaar van Stadsbrouwerij De Dikke. In deze video legt ze uit waarom zij het zo belangrijk vindt om kansen te creëren, voor Paul en zijn collega’s. Ook vertelt vrijwilliger Mark hoe hij het vindt om samen te werken met Paul.

📹 Deel 3: Pauls begeleider

‘Mijn rol als begeleider is echt veranderd. Voorheen keken we naar wat ons eigen aanbod was’ legt begeleider Anique uit, in deze laatste aflevering van het drieluik over Paul. Ze vertelt hoe ze nu eerst kijkt naar iemands wensen en dromen, om vervolgens in haar netwerk op zoek te gaan naar een goede match. Het veranderde haar contact met medewerkers zoals Paul op een positieve manier.

Meer harde werkers

> Werk(t) voor mij: Dennis

> Werkt(t) voor mij: Jacco

> Werk(t) voor mij: Mark