HomeWerk(t) voor mij: Jacco

Werk(t) voor mij: Jacco

Van baan wisselen? Dat zag Jacco eerst niet zitten. Maar hij vond toch de moed en maakte de overstap van Reinaerde Arbeidscentrum Veenendaal naar sociaal werkbedrijf IW4. Op deze pagina lees en zie je hoe dit werkt voor Jacco, zijn re-integratieconsulent én begeleider.

📹 Deel 1: Jacco

Samen mogelijk maken

Bij Reinaerde vinden wij het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Zo dichtbij en lokaal als mogelijk. Open en in de maatschappij waar het kan. En in een beschutte omgeving waar dat nodig is. Werk en dagbesteding is er voor mensen met een beperking die een springplank nodig hebben omdat zij verder willen, een vangnet voor zij die niet meekunnen en een veilige haven voor de mensen die dat nodig hebben. Zodat ieder zijn talent kan gebruiken, kan groeien als mens en kan doen waar die gelukkig van wordt.

Samen met cliënten, hun familie, collega’s, mensen in de buurt, ondernemers en andere (zorg)organisaties onderzoeken we hoe we dit mogelijk kunnen maken. Zodat er voor iedereen genoeg gevarieerd aanbod van dagbesteding blijft. Bij Reinaerde en bij onze samenwerkingspartners.

📹 Deel 2: Jacco's re-integratieconsulent

In deel twee van het drieluik vertelt re-integratieconsulent Saskia wat voor werkomgeving IW4/HetWerktNu biedt aan Jacco. Ook deelt ze wat haar werk zo bijzonder maakt. Bekijk het zelf!

📹 Deel 3: Jacco's begeleider en jobcoach

Met gezonde spanning uit je comfortzone stappen levert vaak het beste resultaat op. Zelfs als de huidige situatie ‘prima’ voelt. Matthias vertelt hoe hij dit aanpakte met Jacco, UWV, Arbeidscentrum Veenendaal, HetWerktNu en IW4. Gedegen en doordacht. Zonder risico op verlies van uitkering of werk voor Jacco.

Meer harde werkers

> Werk(t) voor mij: Paul

> Werk(t) voor mij: Dennis