HomeKiezen voor later
thumb

Kiezen voor later

Remy is hartstikke blij dat hij is aangenomen bij Albert Heijn

Remy Wacquier is hartstikke blij dat hij in maart is aangenomen bij Albert Heijn. Zijn neef, die er al werkte, en Reinaerde TRES, hielpen hem om een betaalde baan met Wajong-uitkering te krijgen. Supermarktmanager Mikel Mann en de Wajong-helpdesk op het hoofdkantoor, zorgden ervoor dat het voor elkaar kwam. Remy kan nu gaan kiezen voor later.

Remy: “Ik vul vakken en spiegel. Na de zmlk-school ben ik hier gekomen voor een stage bij Albert Heijn. Nu heb ik een jaarcontract getekend voor vier dagen. Ik verdien 800 euro per maand van een AH-salaris en een aanvullende Wajonguitkering. Daardoor kan ik nu sparen en kiezen voor later. In september ga ik in Voordorp wonen met begeleiding. Dan ga ik ook voor het wonen betalen.

Remy is vol lof over Albert Heijn: “Het is een goede werkgever, omdat ze mensen met een Wajonguitkering in dienst nemen. Ze hebben al 800 mensen met een Wajonguitkering. Dat doen niet alle bedrijven. Het is moeilijk om aan een baan te komen.” Supermarktmanager Mikel Mann: “In Utrecht streven we naar twee mensen met een Wajonguitkering per winkel in dienst. Wij zijn natuurlijk een groot bedrijf en willen laten zien hoe het kan, en een voorbeeld zijn voor anderen.”

Jobcoach

Jobcoach Carolien Geraeds begeleidt Remy. Ze werkt bij TRES Reinaerde. Carolien en de assistent supermarktmanager begeleiden Remy. Ze spreken hem regelmatig in de winkel aan ’t Goylaan in Utrecht over zijn werkdoelen, gericht op omgang met collega’s, zijn taken en werktempo. Remy: “Misschien kan ik in de toekomst bij de afdeling ‘brood’ gaan werken, al is dat wel gevaarlijker met de snijmachines.”

Naar zijn zin

Mikel: “Remy doet het goed, kent iedereen en is hier op zijn plek met de collega’s. We moeten wel extra tijd investeren om hem te begeleiden in het werk. We begeleiden hem met de vaste taken en leren bijvoorbeeld om goed tegen klanten te zeggen dat hij hulp gaat halen.” Het werk van Remy heeft geen volledige ‘loonwaarde’. Albert Heijn krijgt daarom van het UWV toestemming om zijn loon aan te passen aan de werkelijke ‘loonwaarde’. Het UWV vult de rest aan vanuit de Wajong. Als de ‘loonwaarde’ van zijn werk stijgt, wordt de aanvulling van het UWV verminderd. Mikel: “We kijken regelmatig hoe snel Remy is in relatie tot reguliere medewerkers. Dat werkt zo goed. En Remy heeft het hier echt naar zijn zin.”

Inmiddels is de ondersteuning door Carolien gestopt. Remy werkt nu helemaal op eigen kracht!