HomeEen kijkje bij 't Zand
thumb

Een kijkje bij 't Zand

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn laten zorgorganisaties mensen kennis maken met de zorg. Hopelijk komen ze dan later in de zorg werken. Leerlingen van een zorgopleiding kwamen met een grote bus naar Utrecht. Ze gingen langs verschillende organisaties. Dat was een leuke manier om eens een kijkje te nemen. Ze kwamen ook bij dagcentrum ’t Zand.

Tovertafel

In de hal werden de leerlingen enthousiast opgewacht. Ze hielpen bij allerlei activiteiten. In het begin was dat nog een beetje spannend. Maar al snel werd het een gezellige boel. Er werd van alles gedaan: verven, spelletjes, bewegen in muziek en verhalentheater met de tovertafel.

Stage lopen

De leerlingen én de mensen van ’t Zand vonden het erg leuk. Robbert werkte al vaker met mensen met een beperking. Hij deed mee met bewegen in muziek. Later wil Robbert werken in de verslavingszorg of de jeugdzorg. Voor Salma was het de eerste keer dat ze mensen met een beperking ontmoette. Ze wil het liefst stage lopen in de gehandicaptenzorg. Naledi deed bij ’t Zand haar best om de leerlingen enthousiast te maken. “Jullie mogen hier allemaal stage komen lopen”, zei Naledi.