Zoeken Contact Menu

Schilderijen Daniël Scheurink te zien in Domkerk

Schilderijen Daniël Scheurink te zien in Domkerk

maandag 6 maart 2017

Kunstenares Daniël Scheurink heeft een serie schilderijen gemaakt over de kruisweg van Jezus. Deze schilderijen zijn tot na Pasen te zien in de Domkerk in Utrecht.

Daniël Scheurink (1994) heeft in 2014 en 2015 gewerkt aan een serie schilderijen met als onderwep de kruisweg van jezus. De weg van zijn veroordeling tot aan de graflegging. Daniël is een kunstenares met een verstandelijke beperking. Zij werkt bij Reinaerde Ateliers de Wijde Doelen. Dit atelier bestaat uit een keramiek- en een grafiekatelier waar dagelijks rond 35 kunstenaars met een verstandelijke beperking werken. Daniël is een getalenteerde en bevlogen jonge kunstenares die in beide ateliers werkt. Zij maakt zowel keramiek als tekeningen, schilderijen en linoleumsneden.

Daniël heeft een fascinatie voor Jezus en in het bijzonder de lijdensweg. Als kind zag zij op vakanties in frankrijk soms kerken van binnen en daarmee ook afbeeldingen van de kruisiging van Jezus. Daar begreep zij niets van. Steeds vaker durfde ze niet naar binnen. De film Jesus Christ Superstar bracht haar meer duidelijkheid over de kruisiging. Ze raakte nog meer geïnteresseerd in het thema van de lijdensweg. Daniël heeft sindsdien haar fascinatie voor Jezus en de verhalen niet verloren.

Het talent van Daniël wordt zichtbaar in deze serie schilderijen, waarin zij laat zien hoe direct, emotioneel en bondig zij haar verhaal kan vertellen. De schilderijen zijn in al hun directheid en eenvoud verbluffend rijk in hun vertellende kwaliteit! De schilderijen zijn tot 18 april te bewonderen tijdens openingstijden van de Domkerk.

Voor meer informatie over de schilderijen, de kunstenares en Ateliers de Wijde Doelen kunt u contact opnemen met:
Reinaerde Ateliers de Wijde Doelen
Biltstraat 333
3572 AS Utrecht
wijdedoelen@reinaerde.nl
www.wijdedoelen.nl

« Terug naar overzicht