Zoeken Contact Menu

Mag ik Meedoen lanceert app bij Reinaerde Kinderdagcentrum De Berk

Mag ik Meedoen lanceert app bij Reinaerde Kinderdagcentrum De Berk

donderdag 23 februari 2017

De app ‘Mag ik’ helpt mensen met een verstandelijke beperking die niet kunnen praten met communiceren. De app leest afbeeldingen voor die worden aangeklikt. In een filmpje www.magikmeedoen.org is te zien hoe een Sander via de app chips aan zijn moeder vraagt. De app is 22 februari gelanceerd bij Reinaerde Kinderdagcentrum De Berk in Zeist. ‘Mag ik’ is ontwikkeld door Sanders moeder, in samenwerking met begeleider Maaike Gruijl van Reinaerde. De app is beschikbaar voor iedereen via de App Store.

Door grote foto’s heen en weer te swipen, kan Sander een foto kiezen en aanklikken. Daarmee geeft hij aan wat hij wil. Een ander kan Sander ook horen. Als hij de foto aanklikt wordt de tekst onder de foto uitgesproken. De app heeft een aantal voordelen. Het is direct toegankelijk en hoeft alleen maar gevuld te worden met foto’s. De app is eenvoudig te bedienen en geschikt voor mensen met een visuele beperking.

José Segers, de moeder van Sander kan via deze app beter communiceren met haar kind en merkt dat hij minder gefrustreerd raakt en rustige is. Als hij iets wil, dan maakt hij dat duidelijk door op zijn tablet een foto te laten zien. Ze begrijpt meteen wat hij wil.

Volgens José Termorsche, manager van het kinderdagcentrum van Reinaerde, hebben diverse ouders belangstelling voor de app. De Berk bood daarom graag een podium om de app officieel te lanceren.

« Terug naar overzicht