Zoeken Contact Menu

Doe mee met Prokkel

Doe mee met Prokkel

dinsdag 21 februari 2017

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. In 2017 is de Prokkelweek van maandag 12 t/m zaterdag 17 juni. Eén week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar, als aanjager voor het creëren van duurzame verbindingen. Dit sluit mooi aan bij de strategische koers van Reinaerde en daarom zijn we ook dit jaar full partner van de Prokkelweek.

Er zijn diverse mogelijkheden om aan te sluiten. Zo kunnen cliënten meedoen met de Prokkelsterrenslag of zich aanmelden voor een prokkelstage. Je kunt ook een bijeenkomst organiseren in en met de buurt. De Prokkelweek biedt allerlei mogelijkheden voor participatie. Op de website www.prokkel.nl vind je meer informatie.

Prokkelsterrenslag
De Prokkelweek wordt op maandag 12 juni geopend met een landelijk evenement in Utrecht: de ProkkelSterrenslag. Honderd teams bestaande uit vijf mensen met en vijf mensen zonder een beperking kunnen hieraan mee doen. Doen jullie ook mee? Aanmelden kan via:
http://www.prokkel.nl/prokkel/prokkelsterrenslag-2017/ .

Beleidsprokkels
Er zijn al verschillende beleidsprokkels aangemeld op de website www.prokkel.nl. Hier vind je, onder 'Activiteiten', meer informatie over de verschillende beleidsprokkels en over de aanmeldingsprocedure. Je kunt onder andere meelopen bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Ministerie van Sociale Zaken en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
De Prokkelstages binnen de Eerste en Tweede Kamer zijn ook te vinden op de website via de volgende link: http://www.prokkel.nl/…/prokkelstage-eerste-en-tweede-kamer/

Prokkels
Daarnaast zijn er natuurlijk ook allerlei reguliere stages en activiteiten in de omloop. Op www.prokkel.nl worden steeds meer stageplekken aangeboden, maar je kunt ook zelf op zoek gaan.

« Terug naar overzicht