Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Grift

Begeleider C, 32 uur, Dagbesteding Grift, Woudenberg

Vind jij het een uitdaging om samen met je collega's een veilige dagbestedingsomgeving te creëren waarin cliënten elk op hun eigen manier hun talenten en vaardigheden ontwikkelen en/of een zinvolle dagbesteding ervaren waarin het welzijn van de cliënt centraal staat?

Jouw werk
Het beste uit de cliënt halen en ontwikkeling van vaardigheden stimuleren. Dat is jou wel toevertrouwd. Je zorgt dat de cliënt hierin zijn eigen regie kan voeren. Je draagt bij aan een prettige en veilige omgeving waarin de cliënt zich goed voelt. In de ontwikkeling van het team speel je als begeleider C een actieve rol. We verwachten dat je een coachende stijl hanteert. Dagcentrum Grift is volop in ontwikkeling, waarin we je vragen om nieuw aanbod te ontwikkelen voor de cliënten. Je bent de schakel tussen wonen en dagbesteding, samen met de begeleider C van Wonen zorg jij er voor dat er een zinvol dagprogramma is.

Op de locatie "de uitdaging" gaan we na de zomer van start met een ontmoetingsruimte voor clienten en personeel. Jij bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van horeca activiteiten die de cliënten daar gaan uitvoeren. Dit ga je in nauwe samenwerking doen met verschillende disciplines.  


De werkplek

Dagcentrum de Heygraeff biedt betekenisvolle dagbesteding aan ongeveer 55 cliënten met een ernstige verstandelijke beperking,soms gepaard met gedragsproblematiek. Ook aan psychiatrische beelden grenzende problematiek komt voor. Er wordt op alle groepen een beroep gedaan op ondersteuning bij de algemene dagelijkse verrichtingen (A.D.L.).  Elke groep op de Heygraeff heeft zijn eigen profiel dat tot stand komt vanuit de ondersteuningsvragen van cliënten. De dagbesteding vind plaats op een aparte locatie. Samen met je collega's creëer je een veilige dagbestedingsomgeving waarin cliënten op elk hun eigen manier hun talenten en vaardigheden ontwikkelen en/ of een zinvolle dagbesteding ervaren waarin het welzijn van de cliënt centraal staat.

 

Wij zijn op zoek naar iemand voor dagbesteding Grift lokaal 5 en 6;

Grift 5 en 6 zijn dagbestedingslokalen voor in totaal 18 cliënten met een ernstig verstandelijke beperking, in de leeftijd van 35 tot 67 jaar.                                                                                     
De cliënten zijn bekend met ASS, zij vertonen moeilijk verstaanbaar gedrag en hebben lichamelijke beperkingen.

Voorspelbaarheid in het dagprogramma, duidelijkheid, rust en vertrouwen helpen de cliënten om te gaan met hun spanning en gedrag. In twee van de drie lokalen worden lichte assemblage werkzaamheden verricht, het derde lokaal is gericht op de ouder wordende cliënt.                                                                            
Bovenstaande vraagt rust en geduld in de benadering. Je zorgt samen met je collega's voor 100% begeleiding in het dagelijks leven en alle handelingen en activiteiten die daarin voorkomen. Daarnaast is speelsheid, humor, duidelijkheid van handelen en zelfkennis een vereiste in de dagelijkse begeleiding; evenals het werken met een duidelijk dagprogramma.

Jouw kwaliteiten
- Je hebt een afgeronde relevante MBO-opleiding (minimaal niveau 4).

- Je hebt aantoonbare kennis en ervaring in het ondersteunen van cliënten met een verstandelijke beperking en autisme.
- Je hebt een proactieve werkhouding, bent taakvolwassen en voelt je verantwoordelijk voor de inhoud van jouw werk.
- Je hebt een open en respectvolle werkhouding, je bent sociaal vaardig en communicatief sterk.
- Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en je kunt omgaan met grensoverschrijdend gedrag en je bent niet bang voor onverwachte situaties.
- Je bent een zelfstandige en verbindende persoonlijkheid met een heldere visie.
- Je bent stressbestendig, besluitvaardig, creatief en flexibel.
- Je ziet kansen en mogelijkheden om nieuw aanbod te creëren.
- Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.
- Je werkt op een methodische wijze volgens het ondersteuningsplan.
- Je hebt coachende vaardigheden om je collega’s A, B en medewerkers in opleiding te ondersteunen en in beweging te brengen.

Wij bieden
Je krijgt een contract van 32 uur voor de duur van een jaar (met uitzicht op een vast contract), een salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 40 (min. € 1.850,- en max. € 2.736,-).
Reinaerde is een werkgever met een interessant pakket arbeidsvoorwaarden zoals de eindejaarsuitkering, een fietsreglement en mogelijkheden voor collectiviteitskorting bij een ziektekostenverzekering.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Mary Alferink (manager) 06 - 573 26 915.

Je kunt solliciteren tot 1 mei 2018.


Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.