Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Dagbestedingscentrum De Werkspecht

Reinaerde zoekt een begeleider B voor de Ervaargroep (EMB)

Begeleider B voor de Ervaargroep, 24 - 32 uur, Dagcentrum de Werkspecht, Maarssenbroek

Ben jij de nieuwe medewerker die met hart en hoofd, dagelijks bij wil dragen aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van mensen met een ernstig verstandelijke en meervoudige beperking? Dan is de Ervaargroep op zoek naar jou!

Jouw werk
Als begeleider B op de Ervaargroep ondersteun je cliënten met Ernstige en Meervoudige Beperkingen bij hun dagelijkse activiteiten. Dit doe je door goed aan te sluiten bij de mogelijkheden van de cliënt. Je werkt vanuit de visie van Reinaerde en volgens de afspraken in het ondersteuningsplan van de cliënt. Je bent samen met het team verantwoordelijk voor de afstemming rond goede zorg van het hele dagcentrum. Je bent in staat je eigen mening te geven, om te luisteren, te enthousiasmeren en aan te sluiten bij de cliënt en je collega’s. Je levert je bijdrage aan de door het team opgestelde doelen. Je hebt affiniteit en ervaring met de EMB doelgroep.

De werkplek
Reinaerde Dagcentrum de Werkspecht is een centrum voor werk en dagbesteding voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Er werken ongeveer 80 cliënten, verdeeld over 5 dagen en 7 groepen. 

De Ervaargroep is een gevarieerde groep van 10 EMB-cliënten, in de leeftijd van 18 tot 38 jaar. Naast een ernstige verstandelijke beperking, hebben de cliënten veelal een fysieke beperking en bijkomende problematiek zoals motorische problemen, epilepsie of visusbeperkingen. De cliënten hebben ondersteuning nodig bij alle dagelijks voorkomende handelingen. In de ondersteuning ligt de nadruk op het stimuleren van de zelfredzaamheid, het aanbieden van een gevarieerd en uitdagend dagprogramma en het hanteren van de verschillende methodieken, zoals Ervaar het Maar en Totale Communicatie. Het komende jaar wordt de LACCS/Goed Leven-visie geïmplementeerd op de groep en binnen het dagcentrum. 

Jouw kwaliteiten

 • Je hebt een afgeronde relevante MBO-opleiding (minimaal niveau 4) of HBO-opleiding.
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring in het ondersteunen van cliënten met een Ernstige Meervoudige Beperking.
 • Je hebt een proactieve werkhouding, bent taakvolwassen en voelt je verantwoordelijk voor de inhoud van jouw werk.
 • Je hebt een open en respectvolle werkhouding, je bent sociaal vaardig en communicatief sterk.
 • Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en je bent niet bang voor onverwachte situaties.
 • Je kunt zelfstandig en in teamverband werken.
 • Je bent stressbestendig, creatief en flexibel.
 • Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.
 • Je werkt methodische, gestructureerd, vraagbewust.
 • Je bent bekend met binnen Reinaerde gebruikte methodieken, zoals Ervaar het maar en LACCS. 
 • Je hebt visie op goede werk & dagbesteding aan cliënten en komt van daaruit met verbeteringen en ideeën.


Gesprekken
De gesprekken zijn gepland op maandag 23 en donderdag 26 april.

Wij bieden
Je krijgt een contract van 24 tot 32 uur met ingang van 1 mei 2018 of zo spoedig mogelijk met een salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 35. Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering. Reinaerde biedt een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) aan. Het MKA biedt onder andere een fiets- en sportregeling, bruto-netto uitruil van reiskosten en het kopen van extra verlof. 

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Christel Veenstra-Daniëls, begeleider C, telefoonnummer: 0346-583907 (ma-do-vrij) of mail naar cdaniels@reinaerde.nl

Wij ontvangen graag je CV en motivatie voor vrijdag 20 april a.s. 12:00 uur.


Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang bij de sollicitatieprocedure.