Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Stichting Reinaerde

IJsselveld Oost

Stagiaire, LVB, in IJsselstein

Wij, de cliënten die wonen op IJsselveld oost, zijn volwassen mannen en vrouwen voor wie het leven vaak moeilijk geweest is, waarbij we niet altijd de kansen hebben gekregen hier op een goede manier mee om te (leren) gaan. Wij zoeken een begeleider die we kunnen vertrouwen. Die naar ons luistert en met ons mee denkt.

Reinaerde IJsselveld Oost

Stagiaire, LVB, IJsselveld Oost, in IJsselstein

De cliënten van IJsselveld oost zoeken een leergierige stagiaire die zich wil ontwikkelen op het gebied van het ondersteunen van cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek.

Stage lopen bij Reinaerde
Als stagiaire bij Reinaerde draag je bij aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van de cliënt. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijk hulpvraag waarin jij ze ondersteund en begeleidt. Je zorgt op de groep voor een prettige en veilige sfeer, waarin de cliënten zich kunnen ontwikkelen. Het doel van de ondersteuning is de zelfredzaamheid van de cliënt vergroten. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogd. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door je collega's en de cliënten en hun verwanten.

IJsselveld oost is een woonlocatie in IJsselstein waar 30 cliënten wonen met een LVB en bijkomende (gedrags) problematiek.

De stageplek
Wij, de cliënten die wonen op IJsselveld oost, zijn volwassen mannen en vrouwen voor wie het leven vaak moeilijk geweest is, waarbij we niet altijd de kansen hebben gekregen hier op een goede manier mee om te (leren) gaan.

De dingen die wij zoal op ons levenspad zijn tegen gekomen zijn verdrietige of nare dingen als dakloosheid, schulden, verkeerde vrienden, in aanraking komen met justitie, verslaving en psychische problemen.

Soms, als alles teveel wordt, is het moeilijk om jezelf goed te uiten en reageren we door bijvoorbeeld (verbaal) agressief te zijn of voor onze problemen weg te lopen. Letterlijk, of bijvoorbeeld door het gebruik van middelen. Dat we langzaam leren maakt het moeilijker onze problemen zelf op te lossen. Dan hebben we ondersteuning nodig.

IJsselveld oost biedt ons een plek waar we onszelf mogen zijn. Waar we niet veroordeeld worden en waar we ondersteund worden, midden in de samenleving. We mogen (zoveel als mogelijk) zelf regie voeren en leren van onze fouten.

De begeleiders staan hierbij naast ons, wij bepalen (het tempo), en de begeleider mag met ons mee denken.


Wat vragen wij
Wij zoeken een begeleider die we kunnen vertrouwen. Die naar ons luistert en met ons mee denkt.

Iemand die niet over ons oordeelt en de ruimte geeft om zelf regie te voeren over het leven. Accepteer onze keuzes, ook als we daarbij de fout ingaan en help ons als we daar om vragen.

Maar zie ook onze ondersteuningsvraag als we daar zelf even niet voor open staan. Laat ons vooral niet los als we het moeilijk hebben, maar geef ons de kaders en de grenzen waarbinnen wij kunnen leren van onze ervaringen.

Wil jij leren om zo'n begeleider te worden, dan willen wij jou daar bij helpen!

- Je volgt de opleiding:  

 

Begeleider gehandicaptenzorg (3)

Persoonlijk begeleiders gehandicaptenzorg (4)

Persoonlijk begeleiders specifieke doelgroepen

Agogisch medewerker GGZ (4)


- Je loopt minimaal 14 uur in de week stage,
- Een praktijkovereenkomst vanuit school met daarop de stageperiode en het aantal stage-uren
- We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces.
- Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.
- Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met situaties die spannend zijn, je wilt leren hoe je hier mee om kunt gaan.

Wat bieden wij 
Als je meer dan 150 uur stage loopt kom je in aanmerking voor  een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg (De hoogte van de stagevergoeding bedraagt € 310,- bruto per maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week, inclusief onkostenvergoeding waaronder mede de reiskosten woon/werkverkeer en de telefoonkosten worden verstaan. Voor stages van minder dan 36 uur per week geldt de vergoeding naar rato.) We bieden je een SBB erkende stageplaats, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen. Daarnaast wordt je begeleidt door een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde stagebegeleider die gebruik maakt van onze stagetoolbox. Wij werken met een eigen stageovereenkomst die geldt naast de stageovereenkomst/praktijkovereenkomst die de opleidingen gebruiken.

Gesprekken

De gesprekken staan gepland op: 13 juni 2018

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met IJsselveld oost, 0623003024, en vraag naar Tom Smit en/of naar Meggie van Esch, email tsmit@reinaerde.nl.

Je kunt solliciteren tot 31 mei 2018.