Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde dagcentrum de Regenboog in Maarn

Leerling MZ 3 of MZ 4, 30 uur, de Regenboog, Maarn

Voor dagcentrum de Regenboog in Maarn zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega die leren en werken wil combineren! Wij bieden een plezierige leer- en werkplek waar we oog hebben voor de inzet voor jouw talenten en je in een veilige, stimulerende omgeving kunt werken aan je eigen ontwikkeling.

Leerling MZ3 of MZ4, afstudeervariant Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg

Jouw leerwerkplek
Ontwikkeling, leren en mensen in hun kracht zetten staat bij Reinaerde hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk om toekomstig personeel goed op te leiden. Daarom biedt Reinaerde jonge professionals de mogelijkheid om passende werkervaring op te doen terwijl je studeert. Je wordt hierin goed begeleidt door een ervaren en enthousiaste werkbegeleider. Kom jij onze cliënten aanmoedigen om hun mogelijkheden te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen? Dan moedigen wij jou aan tijdens je ontwikkeling tot professional. Elk schooljaar bieden we je een nieuwe werkplek aan om weer nieuwe vaardigheden te kunnen leren. Het eerste leerjaar (sept. 2018 t/m aug. 2019) werk je in één van de drie teams op dagcentrum de Regenboog. We zoeken iemand die nu al wil beginnen met werken en dan tot september werkervaring op doet, vanaf september combineer je werken en leren door een BBL opleiding te volgen.

De locatie
Dagcentrum de Regenboog in Maarn biedt dagbesteding en werk aan ongeveer 60 cliënten. Er zijn drie teams binnen de Regenboog; de werkgroepen bestaan uit de dienstverlening, kaarsenmakerij, buitengroep en textielatelier. De werkgroepen ondersteunen clienten bij eenvoudig werk waarbij we steeds de verbinding met de omgeving zoeken. Er wordt glas opgehaald in de wijk, samen met de kringloop verzamelen we oude spullen en maandelijk staan we op de markt in het dorp. De cliënten, en ook de begeleiders, kunnen per dag op verschillende groepen werken. Voor cliënten is dit passend bij de interesse en bij de behoefte aan afwisseling of juist structuur in de dag. Van begeleiders vraagt dit zowel overzicht als flexibiliteit. Dagelijks werken er vier begeleiders op de werkgroepen.

Het team van de belevingsgroepen werkt nauw samen om de clienten van de blauwe en groene belevingsgroep goede zorg en stimulerende activiteiten te bieden. Deze clienten met een ernstige of meervoudige verstandelijke beperking hebben dagbesteding die gericht is op beleven en stimuleren. Ook wanneer je een opleiding verpleging en verzorging volgt kan dit een passende leer- en werkplek zijn. De vacature is voor een leerling in dit team, je komt te werken op de belevingsgroepen.

Het derde team wordt gevormd door de ouderengroep en de oranje belevingsgroep. Hoewel de doelgroep van elkaar verschilt sluiten de activiteiten soms bij elkaar aan en vormen de begeleiders een team waarin zij elkaar goed kunnen ondersteunen. Bij de ouderengroep zijn de activiteiten heel divers van aard en sluiten nauw aan bij de ervaringen van de verschillende clienten. De oranje groep kent een sterke afwisseling tussen actieve en belevende activiteiten, zij zijn graag buiten in de tuin of maken gebruik van de mogelijkheden die het dorp Maarn biedt. Boodschappen doen op de markt of post naar de brievenbus brengen zijn daar voorbeelden van.

Dagcentrum De Regenboog is goed bereikbaar met de trein.

Wat vragen wij
- Je hebt een opleiding op minimaal VMBO niveau afgerond.

- Je bent jonger dan 25 jaar (leerling).
- Je hebt affiniteit in het ondersteunen van cliënten met een (verstandelijke) beperking of met deze doelgroep.
- Je hebt een proactieve werkhouding en je neemt verantwoordelijkheid voor jouw eigen leerproces.
- Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kan omgaan met het geven en krijgen van feedback.
- Je hebt een open en respectvolle werkhouding en je bent sociaal vaardig.
- Je kunt relativeren en je bent niet bang voor onverwachte situaties. 

Wat bieden wij
- Je krijgt een contract van circa 30 uur per week voor de duur van je opleiding met een leerlingsalaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg.

- Daarnaast vergoeden wij je opleidingskosten, boeken, reiskosten en een klein deel van je studiedag.
- We bieden je een uitdagende leer/werkplek, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen.

- Een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde werkbegeleider die zorgt voor de juiste begeleiding.

Reinaerde is een werkgever met een interessant pakket arbeidsvoorwaarden zoals de eindejaarsuitkering, een fietsreglement en mogelijkheden voor collectiviteitskorting bij een ziektekostenverzekering.

De procedure
Om de selectieprocedure zo vlot mogelijk te laten verlopen willen we graag via een motivatiebrief van je weten;
- Wie je bent, (naam, adres, telefoonnummer, mailadres).
- Waarom je bij Reinaerde wilt leren en werken.
- Wat is je vooropleiding en werkverleden (C.V.)

Na het beoordelen van de motivatiebrieven krijg je bericht of je bent afgewezen of wordt uitgenodigd voor een gesprek met de manager en enkele begeleiders van de locatie.

Gesprekken
De gesprekken worden nog gepland.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Thea van den Hengel (di-wo-vr) of de begeleiders van de Regenboog telefoonnummer: 0343 - 442 304.