Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Dennendal Den Dolder

Bomenhof 5 zoekt een begeleider B voor 32 uur

Ben jij de nieuwe medewerker die samen met onze cliënten op zoek gaat naar mogelijkheden waar anderen deze soms niet meer zien.

Jouw werk
Als begeleider B ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van ondersteuningsplannen en de daarbij komende contacten met de cliënt en zijn netwerk. Je werkt hierbij nauw samen met het multidisciplinaire team; gedragsdeskundige, arts en andere disciplines. Je bent schaduw begeleider van een aantal cliënten en hebt de verantwoordelijkheid over één of meerdere

taakhouderschappen. Samen met je collega’s en de cliënt creëer je een passend ondersteuningsaanbod voor de cliënt en draag je bij aan een prettige en veilige woonomgeving waarin de cliënt het normale leven kan ervaren. In het dagelijks leven van de cliënt heb je een ondersteunende rol en ga je samen met de cliënt op zoek naar mogelijkheden binnen de zelfzorg, de woon- en werkomgeving en invulling van vrije tijd.

De werkplek
Bomenhof 5 in Den Dolder is een woning op het instellingsterrein Dennendal. De woning valt binnen het cluster Intensieve Begeleiding. Op Bomenhof 5 wonen 8 cliënten met allen een zorgzwaartepakket 7, waarvan enkele aangevuld met meerzorg.

De methodiek waar op Bomenhof 5 mee wordt gewerkt is Triple- C. Dit is is een visie en een methodiek voor de begeleiding en behandeling van mensen met een (verstandelijke) beperking, die daarnaast gedragsproblemen of psychische problemen hebben. Wij streven ernaar om vanuit een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie samen met de cliënt te werken aan een betekenisvolle daginvulling waarin de menselijke behoeften centraal staan. Op de werkplek kan je worden geconfronteerd met (verbale) agressie.  Wij proberen, hoe moeilijk soms ook, dit gedrag niet centraal te stellen maar gaan hierin op zoek naar onderliggende oorzaken die dit gedrag veroorzaken.

Jouw kwaliteiten
- Je hebt een afgeronde relevante MBO-opleiding (minimaal niveau 3).

- Je hebt aantoonbare kennis en ervaring in het ondersteunen van cliënten met een verstandelijke beperking en met deze doelgroep.
- Je hebt een proactieve werkhouding, bent taakvolwassen en voelt je verantwoordelijk voor de inhoud van jouw werk.
- Je hebt een open en respectvolle werkhouding, je bent sociaal vaardig en communicatief sterk.
- Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en je bent niet bang voor onverwachte situaties.
- Je kunt zelfstandig en in teamverband werken.
- Je bent stressbestendig, creatief en flexibel.
- Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.
- Je werkt op een methodische wijze volgens het ondersteuningsplan.
- Je kan omgaan met agressie.
- Je bent bereid om onregelmatig (geen nachtdiensten) en in het weekend te werken.

 Wij bieden
Je krijgt een vast contract met een salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 35.
Reinaerde is een werkgever met een interessant pakket arbeidsvoorwaarden zoals de eindejaarsuitkering, een fietsreglement en mogelijkheden voor collectiviteitskorting bij een ziektekostenverzekering.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Thomas de Jeeger, telefoonnummer: 06 300 46 697 email: tjeeger@reinaerde.nl

Je kunt solliciteren tot 13 april 2018.


Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.