Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde

Reinaerde zoekt een begeleider B

Begeleider B, 18 tot 28 uur woonlocatie De Reiger in Bilthoven

Ben jij de nieuwe medewerker die, samen met collega's, wil bijdragen aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van mensen met een beperking?

Jouw werk
Als begeleider B geef je vorm en uitvoering aan de dagelijkse ondersteuning en zorg van de zes bewoners op basis van de visie van Reinaerde, het methodisch kader voor de doelgroep en de individuele ondersteuningsplannen. Er wordt gewerkt met de methodiek BAAS; bewust actief aanwezig in de samenleving. De dagelijkse verzorging van de cliënten is belangrijk. In samenwerking met collega’s ondersteun en begeleid je de cliënt in zijn thuissituatie. Dit heeft tot gevolg dat je op wisselende tijden in een onregelmatig rooster werkt waarbij er vanuit wordt gegaan dat je twee weekenden in de maand werkt, tevens is er ’snachts een begeleider voor een slaapdienst aanwezig. Deze diensten worden in het team verdeeld. 

Samen met collega’s zorg je voor een prettige, sfeervolle en veilige woonomgeving waarin de bewoners zich echt thuis kunnen voelen. Je geeft uitvoering aan de doelen en werkafspraken die voortkomen uit de ondersteuningsplannen en stemt daarover af met collega’s. Als begeleider B ben je voor één van de bewoners contactpersoon, daarnaast lever je een bijdrage aan de organisatie van de woning en het team door enkele teamtaken op je te nemen. 

Met je open houding, enthousiasme en betrokkenheid lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van het team. Je bent in staat je eigen mening te geven en om te luisteren, te enthousiasmeren en aan te sluiten. Omdat je gezamenlijk goede zorg realiseert is het aanspreken van elkaar belangrijk om tot afstemming te komen, je kunt reflecteren en het eigen handelen en dat van de ander bespreekbaar maken. Deze houding past bij de huidige koers van Reinaerde waarin medewerkers eigenaarschap tonen en vanuit eigenheid bijdragen aan het functioneren van het gehele team.

De werkplek
De Reiger in Bilthoven is een woonvoorziening in de wijk Brandenburg in Bilthoven. Er zijn vier woningen waar in totaal 26 volwassenen met een verstandelijke beperking wonen. De vier groepen verschillen van elkaar, de vacature is ontstaan op Reiger 2 waar bewoners met een matige verstandelijke, en bijkomende, beperkingen wonen. De bewoners van Reiger 2 kenmerken zich doordat zij allen vooral op zichzelf betrokken zijn, zij delen dagelijkse dingen graag met de begeleiding en in mindere mate met mede bewoners.
De cliënten van de Reiger 2 zijn afhankelijk van de zorg en verzorging die jij als begeleider biedt. Deze dagelijkse verzorging en ondersteuning door aanwezig en alert te zijn is een belangrijk deel van je werkzaamheden. De bewoners hebben behoefte aan een begeleidingsstijl waarin jij als begeleider laat merken er te zijn, je onderhoudt een voortdurend lijntje met hen en biedt daarmee structuur en vertrouwen. Daarnaast werk je ook gedeeltelijk op de buurwoning Reiger 1 (de begeleiders van Reiger 1 en 2 vormen samen een team), bij de cliënten van Reiger 1 staat de dagelijkse verzorging, ondersteunen bij de ADL, nog meer op de voorgrond.



Jouw kwaliteiten
-   Je hebt een afgeronde relevante MBO-opleiding (minimaal niveau 3).

-   Je bent geduldig, deskundig en hebt plezier in de dagelijkse verzorging van cliënten.

-   Je hebt visie op de zorg voor matig, en soms meervoudig, beperkte cliënten en kunt deze verwoorden en uitdragen.

-   Je werkt methodisch en planmatig.

-   Je benut kansen en betrekt anderen bij het uitvoeren van activiteiten.

-   Je hebt een heldere, open manier van communiceren, je geeft je eigen mening en luistert naar de ander. Je kunt overleggen.

-   Je kunt samenwerken waarbij het geven en ontvangen van feedback vanzelfsprekend is

-   Je bent open in wat je kunt en wat je wilt leren en ontwikkelen. Een collega die zich de komende tijd ontwikkelt tot de beschreven begeleider B is zeker ook welkom.

Gesprekken
De gesprekken worden nog ingepland.

Wij bieden
Je krijgt een contract, in overleg tussen de 18 en 28 uur, voor onbepaalde tijd met een salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 35.
Reinaerde is een werkgever met een interessant pakket arbeidsvoorwaarden zoals de eindejaarsuitkering, een fietsreglement en mogelijkheden voor collectiviteitskorting bij een ziektekostenverzekering.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met de begeleiders van De Reiger 030 - 229 48 58.


Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.