Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde

Reinaerde zoekt een begeleider C LVB

Begeleider C, LVB, 32 uur, IJsselveld Oost, IJsselstein

Ben jij de nieuwe medewerker die met hart en hoofd, dagelijks bij wil dragen aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van mensen met een beperking?

De werkplek
Verspreid over heel IJsselstein, individueel of in kleine groepen, wonen 30 cliënten met een licht verstandelijke beperking die ondersteuning krijgen vanuit het team "IJsselveld Oost".

De cliënten die wij ondersteunen zijn volwassen mannen en vrouwen (20-60 jaar) voor wie het leven vaak moeilijk geweest is.

Naast dat zij allemaal langzaam leren heeft iedereen zijn eigen unieke levensverhaal waarin vaak nare of verdrietige dingen zijn gebeurd.  
Zaken als dakloosheid, schulden, verkeerde vrienden, in aanraking komen met justitie, verslaving en psychische problemen.
Omdat zij vaak niet hebben geleerd hier goed mee om te gaan wordt alles soms teveel, is het moeilijk om jezelf goed te uiten en reageren ze door bijvoorbeeld boos te worden of voor problemen weg te lopen. Letterlijk, of bijvoorbeeld door het gebruik van middelen. Hoewel eigen regie belangrijk is, is het dan moelijk om problemen zelf op te lossen.

Het team van IJsselveld Oost kijkt dan samen met de cliënt wat zij voor hen mogen doen en ondersteund waar nodig om weer (zoveel als mogelijk) zelf regie te kunnen nemen over het leven.

Jouw werk
Doordat de cliënten verspreid over IJsselstein wonen en de ondersteuningsbehoefte zeer divers is, is IJsselveld oost een dynamische werkplek. Je biedt zowel woonbegeleiding als meer individuele begeleiding, variërend van een aantal uur per week tot intensieve 24 uurs zorg. Afhankelijk van wat de cliënt op dat moment nodig heeft. Ondersteuning kan heel praktisch zijn maar ook onderdeel zijn van een behandelplan, dat multi disciplinair (eventueel in samenwerking met partners als Jellinek, Altrecht en Fivoor) wordt opgesteld.

Belangrijkste uitgangspunt binnen IJsselveld Oost is altijd het bieden van een plek waar cliënten zichzelf mogen zijn.
De begeleiders staan hierbij naast de cliënt, zij bepalen (het tempo), en de begeleider mag mee denken vanuit de werkrelatie die wordt opgebouwd.

Als begeleider C;

  • Coördineer je, en geef je uitvoering aan, de totale zorg- en dienstverlening op basis van het door jouw, samen met de client, opgestelde ondersteuningsplan
  • Coach je collega’s in de uitvoering van het ondersteuningsplannen. Dit doe je mede aan de hand van het methodisch kader Krachtig en Zelfbewust
  • Ben je de schakel binnen de multidisciplinaire samenwerking en neem je deel aan hieruit voortvloeiende overleggen
  • Voer je teamgedelegeerde taken uit

Jouw kwaliteiten
Je hebt een afgeronde relevante MBO/HBO-opleiding (niveau 4/5)

Je hebt ervaring in het werken met cliënten met een LVB en bijkomende (gedrags)problematiek

Kennis van het methodisch kader Krachtig en Zelfbewust en motiverende gespreksvoering is een pré.

Je moet goed kunnen samenwerken met anderen (binnen of buiten Reinaerde). Het is belangrijk dat je out of the box kunt denken, dat (bijna) niets je te gek is, maar dat je ook grenzen kunt stellen. Je kunt omgaan met boosheid binnen een setting zonder drang of dwang. Je bent open minded, hebt humor en oprecht interesse in de ander, en bent flexibel.

Je krijgt veel ruimte van je leidinggevende om je eigen keuzes te maken. Dat vraagt kennis van je vak, lef en verantwoordelijkheidsgevoel.

Je werkt 32 uur in een onregelmatig dienstenpatroon, inclusief slaapdiensten.

Wij bieden
Een contract van 32 uur per week, in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd. Een salaris van min. €1850,- en max. €2736,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband conform de CAO Gehandicaptenzorg.

Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals collectieve verzekeringen, bijdrage ziektekostenverzekering en een eindejaarsuitkering van 7,05%.

Reinaerde biedt een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) aan. Het MKA biedt onder andere een fiets- en sportregeling, bruto-netto uitruil van reiskosten, kopen van extra verlof. Werken in een leuk team met betrokken en ambitieuze collega's.

Interne kandidaten met een vast dienstverband houden dit contract.


Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Wieteke Copini, manager, 06 - 105 86 405.