Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde

Reinaerde zoekt een begeleider C

Begeleider C, 32 uur, dagcentrum 't Zand in Utrecht

Ben jij onze nieuwe begeleider C die met hart en hoofd, dagelijks bij wil dragen aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van mensen met een beperking?

Jouw werk

Je begeleidt de cliënten in het realiseren van hun werkdoelen en met hun dagelijkse problematiek. Voor de cliënten van Ontdek en Creo geldt dat zij een verstandelijken en/ of lichamelijke handicap hebben. Met geduld, rust en consequent handelen draag je bij aan een prettige en veilige omgeving waarin de cliënt zich goed voelt. In het dagelijks leven van de cliënt speel jij een begeleidende rol waarin samenwerken in het team van groot belang is. Binnen het team neem je de verantwoording voor de aan jou gedelegeerde taken. In het dagprogramma besteden we aandacht aan de fysieke gezondheid, ht emotioneel welzijn, de eigen regie, respectvolle omgang en deelname aan de samenleving.

De werkplek
Dagcentrum 't Zand in Utrecht biedt dagbesteding en werk aan ongeveer 76 volwassen cliënten in de leeftijd van 18 tot 75 jaar. Er zijn verschillende groepen. Elke groep op 't Zand heeft zijn eigen profiel dat tot stand komt uit de ondersteuningsvragen van de cliënt. Dit alles resulteert in een zeer gevarieerd aanbod van activiteiten gericht op arbeid, ontwikkeling, zelfstandigheid en structuur. Maar ook op sfeer, ontmoeting, beleving, samenwerking en iets voor een ander kunnen betekenen. De vacature is op twee groepen, 3 dagen op groep Ontdek en 1 dag op Creo. Op Ontdek is de  begeleiding gericht op persoonlijke ontwikkeling en groei. Er is veel aandacht voor sfeer en veiligheid. Cliënten maken muziek, bewegen, doen creatieve activiteiten, snoezelen, bakken en hebben eenvoudige huishoudelijke taken. Vuilprikken en glasophalen zijn actiniteiten in de buurt. Er is balans tussen ontspanning en inspanning.  De methodiek waarmee gewerkt wordt is LACCS. Op Creo is de omgeving rustig. In een veilige en gezellige sfeer nemen de cliënten deel aan verschillende creatieve activiteiten zoals schilderen, tekenen, werken met fotomateriaal, kaarten maken en werken met papier- maché. Spelenderwijs ontdekken en ontwikkelen zij hun creatieve talent. Verder kunnen cliënten muziek maken en luisteren, puzzelen, lezen of dansen.

Jouw kwaliteiten
- Je hebt een afgeronde relevante MBO-opleiding. Niveau 4.

- Je hebt ervaring in het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking. 
- Je hebt een proactieve werkhouding, bent taakvolwassen en voelt je verantwoordelijk voor de inhoud van je werk.
- Je hebt een open en respectvolle werkhouding, je bent sociaal vaardig en communicatief sterk.
- Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en je bent niet bang voor onverwachte situaties.
- Je kunt zelfstandig en in teamverband werken.
Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.
- Je bent stressbestendig, creatief en flexibel.

Gesprekken
De gesprekken staan gepland in april.

Wij bieden
Je krijgt een contract van 32 uur voor onbepaalde tijd met een salaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg, FWG 40.
Reinaerde is een werkgever met een interessant pakket arbeidsvoorwaarden zoals de eindejaarsuitkering, een fietsreglement en mogelijkheden voor collectiviteitskorting bij een ziektekostenverzekering.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Hedwig Schopping, manager regio Utrecht, telefoonnummer: 030-2427555.

Je kunt solliciteren tot 31-3-2018.


Interne kandidaten hebben voorrang bij de sollicitatieprocedure.