Zoeken Contact Menu

Vacature

Vacature

Reinaerde Kindercentrum Utrecht

Stagiaires K.C. Utrecht

Stagiaires voor verschillende Kinderdagcentra in Utrecht

Onder kindercentrum Utrecht vallen Kinderdagcentrum Oikos en Kinderdagcentrum De Ster en onze zorg onderwijsgroepen binnen de Raphaelschool. Wij bieden dagbesteding aan verschillende doelgroepen kinderen tussen de 3 - 18 jaar. Wij hebben plaats voor enthousiaste stagiaires, die op zoek zijn naar een uitdaging.

Kindercentrum Utrecht is op zoek naar verschillende stagiaires voor 10 verschillende groepen binnen de regio Utrecht.
Wij zoeken stagiaires voor het hele schooljaar 2017-2018. 

Stage lopen bij Reinaerde
Als stagiaire bij Reinaerde draag je bij aan het welzijn, de participatie en de zelfstandigheid van de cliënt. Elke cliënt heeft zijn/haar persoonlijk hulpvraag waarin jij ze ondersteunt en begeleidt. Je zorgt op de groep voor een prettige en veilige sfeer, waarin de cliënten zich kunnen ontwikkelen. Het doel van de ondersteuning is de zelfredzaamheid van de cliënt vergroten. Door jouw bijdrage wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogd. Dit maakt dat jouw inzet op de werkvloer wordt gewaardeerd door je collega's en de cliënten en hun verwanten.

Binnen KC Utrecht werken wij met de methodes LACCS , Triple C en Plancius. Wij kijken op maat naar de verschillende kinderen binnen het kindercentrum. Voor stagiaires is dit ook een belangrijke uitdaging voor hun stage binnen het kindercentrum.

De stageplek
Reinaerde KC Utrecht biedt dagbesteding aan kinderen tussen de 3 en 18 jaar oud. Dit gebeurd op verschillende plekken binnen de regio Utrecht. We vangen verschillende doelgroepen op. Zo zijn er groepen met kinderen met een ernstige meervoudige beperking, kinderen die veel behoefte hebben aan duidelijkheid en structuur, kinderen met ernstige gedragsproblemen, jonge kind-groepen en drie zorg onderwijs groepen. De kinderen van deze groepen profiteren van het schoolse klimaat en stromen eventueel door naar het onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen.

Binnen al deze groepen wordt gewerkt met de hiervoor genoemde methodes.

Wat vragen wij
- Je volgt een zorg gerichte opleiding op MBO of HBO niveau, leerjaar 3 of 4.

- Je loopt minimaal 24 uur in de week stage.
- Een praktijkovereenkomst vanuit school met daarop de stageperiode en het aantal stage-uren.
- We vinden het belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leerproces.
- Je durft kritisch te zijn naar jezelf en je collega's en kunt omgaan met het geven en krijgen van feedback.
- Je hebt een open en respectvolle werkhouding, je bent sociaal vaardig en je hebt gevoel voor humor.

Wat bieden wij 
Als je meer dan 150 uur stage loopt kom je in aanmerking voor  een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg (De hoogte van de stagevergoeding bedraagt € 310,- bruto per maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week, inclusief onkostenvergoeding waaronder mede de reiskosten woon/werkverkeer en de telefoonkosten worden verstaan. Voor stages van minder dan 36 uur per week geldt de vergoeding naar rato.) We bieden je een SBB erkende stageplaats, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen. Daarnaast wordt je begeleidt door een goed opgeleide, betrokken en gemotiveerde stagebegeleider.


Gesprekken

Wanneer je interesse hebt in een stage binnen KC Utrecht. Dan kun je je sollicitatie brief opsturen naar Yelka Kuiper: ykuiper@reinaerde.nl
In de maand maart krijg je reactie op je sollicitatie brief en een eventuele uitnodiging voor een sollicitatie gesprek.

Heb je nog vragen?
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Yelka Kuiper. KC Utrecht, lokatie De Ster 030-2479930